Pseći park je super ideja, no pravila se moraju poštovati!

123rf.com

PSEĆI parkovi su idealno mjesto gdje možete pustiti ljubimca da se istrči i igra s drugim psima, no pravila ponašanja moraju se poštovati, kako u parku, tako i na cesti.

Pseći parkovi napravljeni su da bi ljubimci bili zaštićeni od prometa, a prvenstveno da bi se igrali i družili. Najveća pogreška koju vlasnicu mogu napraviti je puštanje psa u igru s nepoznatim psima bez upoznavanje ili razgovora s drugim vlasnicima.

Nisu svi psi isti, a ni svi vlasnici. Svi imaju pravo biti u parku, no ponekad nismo ni svjesni ili ne znamo čitati govor psećeg tijela kako bismo uvidjeli da našem psu možda nije ugodno ili da drugim psima nije ugodno.

Često zaboravljamo da smo u šetnji sa psom i radi psa, a ne radi našeg druženja s ostalim vlasnicima. Ono što je najzahvalnije je da budete aktivan i odgovoran vlasnik, pazite i promatrajte svog psa, upoznajte ga s ostalima pojedinačno, a ne u čoporu.

Ako vas netko zamoli da primite svog psa dok ne prođe, učinite to, možda je drugi pas bolestan ili jednostavno ne voli druge pse. Pitate se što takav pas ima raditi u psećem parku - isto što i vi, došao je na sigurno mjesto na igru i trčanje i ako je vlasnik odgovoran, stavit će svog psa na vodilicu i maknuti se. Isto tako biste trebali i vi.

Park za pse je divna stvar za razmjenu iskustva, ali ponekad savjeti iz parka su vrlo individualni i nisu primjenjivi na druge pse. Možda se vaš pas slaže sa svima psima, no eto, baš je došao jedan koji mu i ne odgovara.

Svakako trebate biti obzirni jedni prema drugima jer je park namijenjen svima koji ga žele koristiti i nije ničiji teritorij. Također, kako i na ulici, tako i u parku, prije nego što odete kući počistite za sobom.

Nitko ne voli neuredne i neodgovorne vlasnike, a svađa je ono što vam najmanje treba. Parkovi za pse većinom imaju na ogradi pravila kojih se svakako treba pridržavati.

Vrijeme s ljubimcem možete provesti uživajući, a možda i ne - izbor je vaš. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više