Umjesto da pronađe rješenje, muškarac je mjesecima izgladnjivao svoga psa

Foto: Pet Rescue Report

JOŠ jedna potresna priča dolazi nam iz SAD-a. Dvadesetsedmogodišnji Kellen Jones mjesecima je izgladnjivao svog psa i tako ga držao u dvorištu, a brani se tvrdnjom da nije ima dovoljno novca za hranu za pse.

Umjesto da ga preda skloništu ili osobi kod koje bi psu bilo bolje, muškarac je odabrao onaj teži put. Pas Nino je četiri mjeseca patio u dvorištu svoga vlasnika, a nikome nije jasno kako je uopće uspio preživjeti. Stručnjaci vjeruju da je pas bio prisiljen jesti vlastiti izmet i mrtve životinje koje bi pronašao u dvorištu i na taj način je ostao živ.

Nino je sad u skloništu u Memphisu gdje se bore za njegov život. Kad je tek stigao, izgledao je kao kostur, a čini se da njegov vlasnik očito još uvijek ne shvaća da ono što je učinio nije normalno i da je kažnjivo.

"Vlasnik je rekao da je bio odsutan tri mjeseca. Nikoga nije zamolio da hrani psa niti je ikome rekao da mu je pas ostao sam u dvorištu. Na mene je ostavio dojam kao da ne zna da je učinio nešto loše.", izjavio je direktor skloništa.

Nakon što se oporavi, Nino će dobiti novi dom, a neodgovornog Jonesa čeka suđenje.

Pročitajte više