VIDEO Ovi pit bullovi spasili su živote svojim vlasnicima

Screenshot: YouTube

PIT BULLOVI koji su etiketirani kao opasni i loši psi su zapravo maze, vjerni prijatelji s velikim srcem koji će za svoje ljude učiniti sve što je potrebno da budu sigurni, pa čak i riskirati svoje živote. Jedna kujica izgubila je nogu spašavajući svoju ljudsku mamu od nadolazećeg vlaka, druga njuška je primila metak namijenjen njenom čovjeku.

Jedan hrabar pesonja probudio je svoju obitelj kada im je dijete imalo epileptički napad. Ovi psi zaslužuju ljubav i tople domove baš kao i sve ostale pasmine. U nekim zemljama su ove pasmine zabranjene i svi psi koji su mješanci u tipu terijera bull eutanazirani su zbog predrasuda. Nekim ljudima policija je i oduzela te pse.

A mi znamo da je pas opasan onoliko koliko to vlasnik dopusti i ako ste aktivan i odgovoran vlasnik te radite sve za dobrobiti svog psa, vjerujemo da boljeg i vjernijeg prijatelja s većim srcem nećete nigdje pronaći. U SAD-u je uspavano više od 2000 pasa u tipu terijera bull zbog ovog lošeg zakona.

Ne postoji znanstveni dokazi da su ovi psi najopasniji, a čak i statistike pokazuju da najviše ugriza imaju pasmine koje ne spadaju u kategoriju tzv. opasnih pasa.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više