Vjerni ljubimac je žrtvovao vlastiti život kako bi spasio svoje vlasnike

Foto: Achy Wijaya

NEMA sumnje da su psi najvjernije životinje i čovjekov najbolji prijatelj. Iako je ova priča tragična, dokaz je hrabrosti psa koji je žrtvovao vlastiti život kako bi spasio svoju obitelj.

Dogodilo se to u mjestu Merauke u Indoneziji. Vlasnik Achy Wijaya se probudio rano ujutro i ugledao svoga psa kako nepomično leži u dvorištu. Te noći su čuli kako glasno laje, no nisu izlazili van jer su mislili da je njihov ljubimac ugledao mačku. Kasnije su shvatili da ga je netko namjerno otrovao.

Učinili su to razbojnici koji su te noći planirali provaliti u kuću i opljačkati vlasnike, ali nisu mogli jer je pas cijelo vrijeme lajao. Htjeli su se osvetiti pa su mu dali otrov. Pas je nažalost nasjeo na njihov plan te ostao ležati u dvorištu. Kad ga je vlasnik Achy pronašao, vidio je kako mu iz usta izlazi pjena, a oči su mu suzile. Plakao je.

Najbliži veterinar im je bio predaleko i znali su da do njega neće stići na vrijeme, pa su mu sami pokušali pomoći, no nažalost bilo je prekasno. Pas je uginuo. Slomljenog srca su ga još neko vrijeme promatrali te potom pokopali.

Achy je ostalim vlasnicima dao savjet - kada čujete da vam pas neprestano laje, ustanite i provjerite što ga je uznemirilo.

Pročitajte više