Žena na godišnjem odmoru spasila psa sa slomljenom kralježnicom i odnijela ga kući sa sobom

Foto: Kiara Ijzendoorn

KAD je jedna žena na godišnjem odmoru vidjela ranjenog psa na ulici, nije mogla otići bez da mu pomogne. Kiara Ijzendoorn i njena obitelj su se vozili na grčkom otoku Kreti kada su ugledali ovog nesretnog psa. Ležao je na cesti i jedva se kretao.

"Noga mu je bila potpuno paralizirana. Na leđima je imao veliku grbu, odmah smo shvatili da mu je kralježnica oštećena. Zaustavili smo automobil kako bi se on mogao maknuti, no vidjeli smo da pati.", rekla je Kiara koja je kasnije saznala da pas živi blizu mjesta na kojem su ga našli i to potpuno sam. Znala je da mu mora pomoći. Sljedećih nekoliko dana ga je posjećivala i dala mu hrane i pića. Dala mu je ime Fos što na grčkom znači svjetlo.

Fos je bio sretan kad je vidio da ga njegovi novi prijatelji svaki dan posjećuju. Trudio se hodati oko njih iako je to za njega bilo bolno. Bio je jako drag i umiljat, Kiara je znala da ga ne mogu ostaviti samog.

Odnijeli su ga u lokalnu udrugu za spašavanje i zaštitu životinju gdje ga je legalno preuzela i postala njegova nova vlasnica. Tamo su liječili njegovu ozljedu, a nakon nekoliko dana ga je uzela sa sobom i vratila se kući u Nizozemsku. Fos je započeo svoj život u novom domu.

Fos se još uvijek oporavlja od teške ozljede kralježnice, no već mu je puno bolje i sretniji je jer ne živi više sam u staroj napuštenoj šupi. Kiara je potvrdila da se njegova grba smanjila, a rekla je da se boji starijih muškaraca i nekih mačaka.

Da ga na godišnjem odmoru nije vidjela na cesti i zaustavila auto, Fos danas možda ne bi bio živ. No, imao je sreće. Sada je sretan pas i živi u toplom domu gdje ga svi vole.

Pročitajte više