30 godina stariji Rene i ostala čuda: Ovo su tri najbizarnije stvari u Generalu

Foto: HRT

HRT JE sinoć na svom prvom i trećem programu krenuo prikazivati seriju General, odnosno razlomljeni istoimeni film Antuna Vrdoljaka koji se bavi životom generala Ante Gotovine, a ekipa na društvenim mrežama se cijeli dan ne prestaje sprdati s viđenim.

Prema forama s društvenih mreža, izvukli smo najbizarnije dijelove prve epizode Generala, serije koju su neki ocijenili "toliko lošom da bi buljenje u magarca Marine Abramović svaki dan, punih godinu dana, bio bolje potrošen novac".

Izgled likova

"Teen Gotovina #GeneralHRT je u 5 godina izrastao u Gorana Višnjića, a Rene Bitorajac je ostao Rene Bitorajac."

U ovoj sceni bi Rene Bitorajac trebao imati 50 godina, a Višnjiću bi trebalo biti 20. Khm, da...

A jednako je dobro i kad Gotovina "ostari"...

Dijalozi

"Mili moji, kakva nekoherentna hrpa zapaljenog smeća #GeneralHRT, doslovno nema ni jednog aspekta koji je odrađen kvalitetno. BOŽE KAKO JE VELIKO MORE, REČE ON OZBILJNO I GLEDA U PUČINU."

Da, dijalozi su zaista pisani tako. A mnoge je nasmijalo i to što dijalozi zvuče isto bez obzira na uvjete u kojima se odvijaju. Tako usred oluje likovi zvuče kao da ispijaju kavu u dnevnom boravku.

Bizarni detalji i nevjerojatno nemogući događaji

Film je prepun potpuno nemogućih i nelogičnih scenarija poput ovog plakata koji poziva ljude da se pridruže Legiji stranaca.

Inače, prva epizoda bavi se pogibijom njegove majke i njegovim odrastanjem koje ga vodi u francusku Legiju stranaca. U jednoj je akciji bio teško ranjen te je nakon toga kao vojni instruktor otputovao u Južnu Ameriku. Oženio se Ximenom u Kolumbiji. Za rat u Hrvatskoj 1991. slučajno je doznao, vratio se u domovinu i priključio vojsci.

Vrdoljak je scenarij napisao na temelju knjige Nenada Ivankovića Ratnik, pustolov i general. U filmu glume Goran Višnjić, Nataša Janjić, Olga Pakalović, Iva Kraljević, Mustafa Nadarević, Goran Navojec, Borko Perić, Tarik Filipović, Boris Svrtan, Ivo Gregurević, Rene Bitorajac i Robert Budak. 

Pročitajte više