Aferi Severine i Popovića ne nazire se kraj, glasnogovornica "kralja bakra": "Poduzet ćemo sve pravne mjere da se zaustavi širenje laži i neistina"

Foto: Goran Matijašec

PREPIRKA između Severine i Milana Popovića te između njihovih odvjetničkih timova zaoštrava se svakim danom.

Podsjetimo, Severinina je strana najavila da će pokrenuti tužbu protiv nepoznatog kradljivca svojih mailova, no izgleda kako je upravo Popović mailove pročitao i objavio. On tvrdi kako svog sina ne može vidjeti kad želi, no Severinini odvjetnici tvrde kako to nije istina.

Svoju je izjavu dala i glasnogovornica "kralja bakra", Tatjana Vojtehovski, a sada u cijelosti prenosimo njenu nadopunu prethodne izjave u kojoj tvrdi kako su mnogi navodi Jadranke Sloković, Severinine odvjetnice, laži i netočne činjenice.

"Povodom  manipulacija medijima i informacijama od strane odvjetnice Jadranke Sloković, dostavljamo činjenice, s ciljem da u potpunosti demantiramo niz neistina koje je Slokovićeva iznijela u javnosti:

1. Neistinita je tvrdnja Jadranke Sloković da su  svi Popovićevi upiti poslani direktno Severini. Severina Vučković je  27. srpnja zahtijevala od Milana Popovića  da se sva komunikacija vrši isključivo preko odvjetnika i dala instrukciju da se komunicira s Jadrankom Sloković, što Milan Popović preko svojih odvjetnika i čini. Objavljivanje tog Severininog zahtijeva moralo bi biti cenzurirano zbog izlaska izvan okvira pristojnosti.

2. Neistinita je tvrdnja Slokovićeve da je njoj upućen samo jedan zahtjev da Popović vidi sina.  Odvjetnici Milana Popovića su nakon 27. srpnja Jadranki Sloković poslali smo niz dopisa u kojima Popović moli da se odobri djetetu da vidi svog oca. Jadranka Sloković je do sada poslala samo jedan odgovor na niz dopisa, molbi i zahtjeva upućenih od strane odvjetnika Milana Popovića. Molba da dijete provede vikend s ocem je protuzakonito uvjetovana od strane Slokovićeve koja kaže kako je to moguće samo u stanu majke djeteta. Molba da dijete provede godišnji odmor s ocem je (u istom tom odgovoru) eksplicitno odbijena s obrazloženjem da dijete ima svoje navike i svoj red, kao i zbog toga što je majka djeteta napravila svoj raspored kako će i gdje provesti vrijeme s djetetom u odnosu na svoje planove. Navike i red djeteta su se tako uklapale u raspored nastupa majke.

3. Neistinita je tvrdnja Slokovićeve da Popović može vidjeti sina kad hoće i kad god mu to odgovara jer ne postoji direktna komunikacija između Vučkovićeve i Popovića, a Jadranka Sloković poslane molbe, dopise i zahtjeve, ignorira. Advokati Milana Popovića su Jadranki Sloković poslali i poseban zahtjev za sastankom, u vezi još jednog pokušaja mirnog rješenja spora u interesu zaštite prava djeteta i omogućavanja što hitnije normalizacije odnosa djeteta s roditeljima – Sloković nikad nije odgovorila na zahtjev.

4. Točno je da je Severina spriječila sina da ode kod oca na brod, s obrazloženjem da je prehlađen. Kako nije bilo liječničke potvrde , i kako je Sanja Turlakov u mail prepisci potvrdila majci da je to obrazloženje dobro sročeno, sve ukazuje na to da je u pitanju izgovor.

5. Neistinite su tvrdnje Jadranke Sloković da je Milan Popović svoju domenu i mail adresu predao Severini. Domena je vlasništvo Milana Popovića i nije dana ili ustupljena Severini. Neistinite su tvrdnje Jadranke Sloković da Popović koristi Severinine šifre. Milan Popović se na spomenutoj domeni koristi isključivo svojim šiframa. Lažne optužbe za krađu su očigledno proizvod neznanja i nepoznavanja prava informacijskih tehnologija.

6. Zbog zaštite istine i ugleda Milana Popovića, odvjetnički tim Milana Popovića će poduzeti sve pravne mjere i pokrenuti sve potrebne postupke protiv Jadranke Sloković, kako bi spriječio iznošenje neistina, lažnih optužbi i netočnih činjenica, uključujući i one koje bi kao činjenice koje se koriste u postupcima za ostvarivanje prava na zaštitu maloljetnika trebale ostati nedostupne javnosti. Situaciju u kojoj se vodi postupak za starateljstvom nad maloljetnim djetetom Jadranka Sloković na ovaj način koristi za samopromociju i time ugrožava interese maloljetnika čijeg bi roditelja trebala zastupati.

Maloljetni Aleksandar je svog oca Milana Popovića posljednji put vidio 19. Jula, što je točno prije mjesec dana.

Gospodin Milan Popović  će reagirati na svaki ovakav i sličan pokušaj manipulacije i širenja potpunih neistina.

Ne može se sa sigurnošću tvrditi da je Jadranka Sloković ovlaštena od strane svog klijenta za davanje ovakvih izjava i da ima ovlaštenje klijenta za ovakve postupke."

Pročitajte više