Ako imate 125 dolara i talent za pisanje, možete osvojiti ovaj hotel (nije šala)

Foto: CenterLovellInn.com

AKO IMATE 125 dolara, dar za pisanje i poštansku markicu, onda ste ozbiljan kandidat za osvajanje hotela Center Lovell u planinama Mainea, u SAD-u. Nije šala, a evo i objašnjenja: sadašnja vlasnica ovog hotela, 68-godišnja Janice Sage, planira uskoro otići u mirovinu, a hotel je odlučila prepustiti nekome da ga osvoji na isti način na koji ga je osvojila i ona - preko književnog natječaja na kojem je pobijedila 1993. godine, a koji je organizirao tadašnji vlasnik hotela. 

"Hotel sam dobila kao nagradu za pobjedu na književnom natječaju. Nakon 22 uspješne godine, vrijeme je da se povučem. Željela bih sada nekome drugome ispuniti želju da posjeduje hotel, stoga sam pokrenula ovaj natječaj. Kandidati do 21. ožujka moraju poslati esej na temu 'Zašto želim posjedovati i voditi hotel na selu' i onaj pobjednički dobiva hotel", objasnila je Janice na web stranici natječaja.
 
Hotel Center Lovell sagrađen je 1805. godine, a nalazi se 80 kilometara od Portlanda. Janice procjenjuje da će dobiti oko 7500 eseja, što će joj donijeti zaradu od oko 937.000 dolara, nešto manje od tržišne vrijednosti hotela. Od pristiglih eseja, posebna će komisija odabrati 20 finalista, a pobjednik je biti proglašen 21. svibnja. 
 
 

Pročitajte više