Bill Gates: Pristup internetu kao svjetski prioritet? Vi se šalite!

Foto: Guliver Image/Getty Images

"TEHNOLOGIJA je čudesna", rekao je Bill Gates, ali odmah dodao kako ona neće spasiti svijet.

U razgovoru s novinarom Timesa, suosnivač Microsofta rekao je kako tehnološki napredak svakako ima svoje prednosti, no neće zadovoljiti potrebe onih kojima je pomoć najpotrebnija. "Ja svakako volim tehnologiju, no kada govorimo o poboljšanju životnih uvjeta moramo se pozabaviti mnogo jednostavnijim stvarima kao što su preživljavanje i othranjivanje djece", nastavio je tehnološki mogul koji već godinama financira istraživanje malarije, a milijardama je dolara pridonio suzbijanju siromaštva u slabo razvijenim zemljama, piše Huffington Post.

Osvrnuo se i na nedavnu izjavu i obećanje čelnika Facebooka, Marka Zuckerberga, da će čitavom svijetu omogućiti pristup internetu. Gatesu se ideja sviđa, no kad su ga upitali vidi li taj projekt kao jednog od svjetskih prioriteta, on je spremno odgovorio: "Kao prioritet? Vi se šalite".

"Ako smatrate da je pristup internetu ključna stvar, to je u redu. Ja to ne mislim", dodao je te nastavio sa svojim viđenjem problema. "Malarija ubija djecu i uništava populaciju desecima tisuća godina. Nemoguće je izračunati koliko je štete nanijela svijetu, ali imamo mogućnost nadograđivati oružje protiv nje kroz generacije te joj napokon stati na kraj".

Pročitajte više