Britanci svrstali Hrvatsku među tri najdraže europske zemlje

Foto: Shutterstock

ČASOPIS The Guardian u svom današnjem tiskanom izdanju objavio je dio rezultata Travel Awards 2013.

Riječ je o godišnjoj dodjeli nagrada za koju čitatelji dvaju renomiranih publikacija, The Guardian i The Observer, tijekom čitave godine glasuju te odlučuju o najboljoj destinaciji, gradu, atrakciji i hotelu.

Britanci su tako u 2013. godini odabrali Hrvatsku kao jednu od tri najdraže europske zemlje, priopćili su iz Hrvatske turističke zajednice.

Svrstavanje Hrvatske u tri najdraže europske zemlje na ovom tržištu, zajedno s Austrijom na prvom mjestu i Švedskom na drugom, potvrđuje njen status i sve veću popularnost Hrvatske među Britancima.

''Pokazatelji ovogodišnjeg turističkog prometa za prvih deset mjeseci jasno iskazuju da se britanski gosti snažno vraćaju Hrvatskoj. Povećanje u dolascima i noćenjima od 24% ukazuju da nam je britanski gost vjeran, a i ovaj odabir najdraže destinacije svakako je potvrda istoga", izjavila je direktorica Hrvatske turističke zajednice nakon objave rezultata Meri Matešić.

S pravom se, poručuju iz HTZ-a očekuje dodatno povećanje broja gostiju s britanskoga tržišta u 2014. godini, kao i doseg od oko 500 tisuća dolazaka Britanaca.

Pročitajte više