CNN oduševljen Šoltom: O ovom otoku nikad niste razmišljali, ali morate ga posjetiti

Screenshot: CNN/123RF

ŠOLTA možda i jest jedan od manje poznatih hrvatskih otoka (uzmemo li u obzir neke druge koji su daleko medijski eksponiraniji), ali to nije spriječilo CNN da ga uvrsti među "pet predivnih otoka o kojima nikad niste razmišljali".

"Šolta, malo je manje poznat dalmatinski otok, u usporedbi s Korčulom ili Hvarom koji je doživio boom nakon posjete Beyonce i Jay Z-ja, ali ima podjednako privlačna obilježja: narančaste krovove, kamene kuće, kristalno čisto more i prekrasne šljunčane plaže.Na ovom mirnom otoku prekrivenom borovom šumom nalaze se čak 24 plaže i 1400 stanovnika, a gosti mogu isprobati domaće crno vino, maslinovo ulje, paštetu od maslina i inćune s obiteljskog gospodarstva Kaštelanac", piše novinarka Sharon McDonnell.

Novinarska se raspisala i o ribi, rižotu s morskim plodovima i pladnjevima pršuta.

"Vrijedi posjetiti i studio Vicka Buktenice, čovjeka koji je opsjednut ruralnim krajolikom i magarcima", piše Mc Donnell.

Šolta se tako našla rame uz rame s portugalskom Azorom, otokom Lummi koji je smješten u američkoj saveznoj državi Washington, otokom Sarko koji se nalazi u jugozapadnom dijelu La Manchea te norveškim Spitsbergenom.

U nastavku pogledajmo i što je toliko oduševilo Amerikance.

Pročitajte više