Cenzura na Stojedinici: U Europi, u 21. stoljeću, više ne možemo iznositi svoje mišljenje!

Foto: PR

ČINI se da se strasti na Stojedinici ni dalje ne stišavaju, unatoč javnom "pomirenju" voditelja Matka Antonovića i vlasnika Radija 101 Thomasa Alexandera Thimmea koji su u eteru izgladili nesuglasice.

"Priča o neovisnosti je, po mom mišljenju, tlapnja. Ja pouzdano znam, a to znaju i svi slušatelji, da radio 101 u ovom trenutku ne poštiva tu shemu", rekao je tom prilikom Matan na što mu je Thimme obećao da će se potruditi ispoštovati dogovorenu shemu.

Međutim, čini se da postoje još mnogi problemi unutar Stojedinice jer dugogodišnji DJ i voditelj Slavin Balen, na svojem je Facebook profilu izrazio nezadovoljstvo optuživši čelništvo za provođenje cenzure.

"Dragi slušatelji, svi koji nam se obraćate za pomoć i informacije i šaljete nam poruke na Facebook stranici radija, nemojte to više činiti jer je nad svim voditeljima, koji su dosad bili zaduženi za ažuriranje radijske facebook stranice i komunikaciju sa slušateljima, izvršena cenzura!!! Skinute su im administratorske ovlasti kako u državi, članici Europske unije, sa svojim predstavnicima u istoj toj Europi, u tobožnjoj demokraciji, u 21. stoljeću ne bi mogli ništa komentirati, ni na što odgovarati niti iznositi svoje mišljenje. Postotak stanovništa koji ne uživa slobodu medija dosad je iznosio 86 % u svijetu. Odsad ga i naša kaplja pomaže tkati", napisao je Balen u svom statusu.

Uvredljiv sadržaj koji šteti imidžu radija

"Ne želim nagađati zašto je ova odluka donesena i je li povezane s nedavnim problemima o kojima se pisalo. Želim baratati isključivo činjenicama, a činjenica je da zaposlenici od jučer navečer više nemaju administratorske ovlasti što nam je rečeno kad je odluka već stupila na snagu", rekao je Balen za Index.

"Vlasnik me ovlastio da unesem određene promjene jer u posljednje vrijeme počele su se pojavljivati izuzetno uvredljive i nedopustive objave koje štete imidžu Stojedinice, a ovo je odluka u kojoj, htjeli to neki priznati ili ne, postoji logike", rekao je za Index Silvije Vrbanac, glasnogovornik Radija 101 i zaključio: "Iskreno se nadam da je ovo samo privremena odluka i da će se uskoro ovlastiti netko tko će se baviti isključivo administratorskim poslom".

Kada smo ga upitali ima li smisla donijeti ovakvu odluku bez prethodnog i pravovremenog informiranja zaposlenika koji su spomenute ovlasti dotad imali, Vrbanac je odgovorio: "Naravno, u potpunosti se slažem s vama. Vlasnik je trebao o ovoj odluci obavijestiti zaposlenike, a zašto što nije učinjeno i je li učinjeno, trenutno mi nije poznato".

"Riječ je o gruboj cenzuri i reći su samo da to ukazuje na nešto, Na što ukazuje, nadam se da ćemo vidjeti već na tribini o Radiju 101 koja će se održati u srijedu u 19 sati u HND-u", rekao nam je kratko Matan i najavio sutrašnji nastavak priče o situaciji na Stojedinici.

Pročitajte više