Grupa Queen ima najprodavaniji album svih vremena u Velikoj Britaniji, slijede ih Beatlesi i ABBA



PREMA novom istraživanju provedenom u Velikoj Britaniji za medijsku kuću BBC, grupa Queen ima najprodavaniji album svih vremena. Riječ je o albumu "Greatest Hits" na kojem se nalaze pjesme poput "Bohemian Rhapsody" te "Another One Bites The Dust", a prodan je u 5,8 milijuna primjeraka.



Istraživanjem je sastavljena lista od 40 najprodavanijih ploča, a pri samom vrhu našli su se i Beatlesi koji su na drugom mjestu s albumom "Sgt Pepper" te ABBA sa svojom kompilacijom "Gold" na trećem mjestu.

Istraživanje je pokazalo i kako su dobro plasirane zvijezde koje su svoju karijeru započele nakon 2000. godine poput Adele koja se našla na 6. mjestu s albumom "21" te Leona Lewis na 20. mjestu s albumom "Spirit" iz 2007. godine.

Osim njih na listi su se našli i Keane, Coldplay, Travis, Kings of Leon, Oasis, Madonna, Fleetwood Mac, Michael Jackson te Coldplay. Od 40 izvođača 23 je iz Velike Britanije.

Iako je preminuli pjevač Freddie Mercury uvijek bio sinonim za grupu Queen, ove godine grupa je odlučila ponovno svirati i to na turneji s pjevačem Adamom Lambertom.

Pročitajte više