Madonna proslavila 55. rođendan

Foto: Coty

KRALJICA popa rođena je kao Madonna Louise Ciccone 16. kolovoza 1958 u Bay Cityju u Michiganu, a svoj je jučerašnji rođendan proslavila u Francuskoj na odmoru s obitelji, piše Daily Mail.

Tijekom svoje karijere prodala je više od 300 milijuna albuma u cijelom svijetu zbog čega ju je Guinnessova knjiga rekorda proglasila najuspješnijom ženskom izvođačicom svih vremena. Zbog utjecajne uloge u suvremenoj glazbi, izgledu i izričaju časopis Time svojedobno je Madonnu stavio na listu 25 najutjecajnijih žena prošlog stoljeća.

Madonna će za sebe reći da je pjevačica, tekstopisac, glumica, redateljica, plesačica i zabavljačica. Tijekom karijere mnoge su njene pjesme postale veliki hitovi i došle na prva mjesta top lista, a neke od njih su "Like a virgin", "Papa Don′t Preach", "Like a Prayer", "Vogue", "Frozen", "Music" i "Hung Up". 

Kad joj je bilo devetnaest godina pjevačica se preselila u New York u potrazi za boljim životom, a prve glazbene korake započinje pjevanjem po klubovima. Prvi album izdaje 1983. nakon čega slijedi niz albuma koji su joj donijeli ogroman uspjeh.

Madonna je poznata po tome što je znala izazvati mnoge kontroverze, pogotovo kad je religija u pitanju, no to joj je samo donijelo još veću popularnost. Poznata je i po tome što je često mjenjala imidž, a sa svakom promjenom slijedila je i ona u glazbenom pravcu.

Udavala se dva puta, za Seana Penna i Guy Ritchiea. Majka je četvero djece – Lourdes i Rocca sama je rodila, dok je Davida i Mercy usvojila.

Trenutačno je u vezi s 29 godina mlađim plesačem Brahimom.

Pročitajte više