"Nadam se da bu´ brzo prošlo": Otkrijte kako su poznate domaće zvijezde komentirale smak svijeta

Foto: Psihomodo Pop/Myspace, Index, Press, dalibormatanic.com

AKO je vjerovati drevnom majanskom proročanstvu, sutra, 21. prosinca 2012. godine trebao bi nastupiti smak svijeta. Većina ljud skeptična je prema ovoj teoriji te smatra kako je riječ tek o praznovjerju koje se neće obistiniti, no u slučaju nekih poznatih domaćih zvijezda, mišljenja su podijeljena.

Jedna od onih skeptičnih jest i Danijela Trbović koja je smak svijeta komentirala na sebi svojstven način.

"Moram priznati da se nisam pripremila. Sva ta proročanstva i kataklizme drukčiji su od mojih svjetonazora i njima se ne bavim. Bila sam sad u šopingu, a sutra moram pospremati stan. Jedino sad ne znam trebam li to onda odgoditi za prekosutra", rekla je za Index poznata voditeljica.

S druge strane, pjevač Luka Nižetić smatra da se majansko proročanstvo na neki način već ostvarilo.

"Smak svijeta se već događa, sve se oko nas mijenja. Možemo se samo nadati da će ta promjena rezultirati nečim dobrim. A u ove priče o sudnjem danu ne vjerujem, to sam u medijima čitao samo kao jednu zanimljivost i ništa više".

I pjevač Psihomodo Popa Davor Gobac nije jedan od onih koji vjeruju u majansko proročanstvo pa je u šaljivom tonu kratko komentirao: "Možda bih trebao biti uplašen, ali nisam. Ja sam hrabar. Nadam se samo da bu brzo prošlo".

Rene Bitorajac također spada među one koji su skeptični prema majanskom proročanstvu.

"Ove priče o smaku svijeta mi ne drže vodu. Nostradamus je bio intelektualac i pogodio je dosta toga, ovo me ne dira previše. Ali vidim da to neke ljude opterećuje, primjerice mog brata koji je opsjednut s tim".

Za razliku od Renea, glumica Bojana Gregorić Vejzović imala je nekih bojazni vezanih uz proročanstvo.

"Kad je bio onaj potres u Japanu, moram priznati da sam spremila kofere s najnužnijim stvarima, zlu ne trebalo. Ali shvatila sam da to nema smisla, to te ulovi gdje god da jesi, dogodit će se ono što je suđeno. Imam strahopoštovanje prema ljudima s tim razvijenim šestim čulom, ali ne opterećujem se time. Bolje je živjeti dan po dan i biti sretan".

Sličnog je stava bio i pjevač Jacques Houdek koji nam je rekao:

"Smak svijeta? Ne vjerujem u te teorije iako su jako intrigantne i mogu čovjeka potaknuti na razmišljanje. Vjerujem da u svakodnevnoj borbi za život niti jedan prosječni hrvatski građanin ne razmišlja o mogućem smaku svijeta, jer nama je odavno 'smrknulo' pa smo zasigurno spremni i za smak, ako nam kojim slučajem netko pokuca na vrata. Želim ljudima poželjeti sretan Božić, to je važno, i puno sreće u Novoj godini sa željom da nam svima bude bolje i da se okrenemo pravim životnim vrijednostima. Ja sam se povukao sa scene i uzeo pauzu upravo iz tog razloga, da se posvetim sebi i da ponovo pronađem sebe u ovom ludom svijetu. Uživam uz svoju djevojčicu i uopće ne razmišljam o nikakvom smaku".

Glumac Mario Valentić proročanstvo je komentirao ovim riječima:

"Sutra imamo neku predstavu, bilo bi zanimljivo da se usred nje dogodi smak svijeta. Šalim se, naravno. Ne vjerujem zapravo u te priče, ali ako se mora dogoditi tako nešto, nek se dogodi dok se smijem".

Pjevač Neno Belan također ne spada u skupinu onih koji ne brinu o sutrašnjem danu.

"Uvijek se sjetim Charlesa Schultza i one njegove rečenice 'Ne brinite o mogućem smaku svijeta danas. U Australiji je već ionako sutra'. Ja sam skeptik po prirodi, ali tko zna, možda se varam pa me sutra ipak razuvjere".

Mladen Badovinac iz TBF-a smatra kako su priče oko apokalipse samo dobra zezancija.

"Ne uzimam to ozbiljno. To je meni sve bez veze i ne znam zašto bih vjerovao u to. Dobra šala", rekao je Mladen.

Redatelj Dalibor Matanić smatra kako se ono što su Maje predvidjele već neko vrijeme i događa.

"Mislim da je ono što su Maje najavljivale već krenulo i traje nekoliko godina. Sigurno je da nekih meteora koji će pasti na zemlju neće biti, ali dogodit će se mnoge promjene, u to doista vjerujem. Nadam se samo da će ljudi shvatiti da materijalno nije važno i okrenuti se nekim duhovnim stvarima".


 

Pročitajte više