"Nemojte nikad odustati od onog što volite, sve je bolje nego posao kojeg mrzite!"

Foto: Ilustracija Index (Screenshot: Facebook, Foto: Shutterstock)

DOSAD ste u životu vjerojatno već nebrojeno puta u životu čuli izreku "Izaberite posao koji volite i nećete morati raditi ni jedan jedini dan u životu".

Da je to u potpunosti točno zna poduzetnik Saša Cvetojević, koji je na Facebooku objavio status koji se počeo širiti ovom društvenom mrežom, a koji bi vam mogao poslužiti kao motivacija da se odvažite promijeniti svoj život. Prenosimo ga u cijelosti:

"Kad bi svi vi koji radite to što radite i mrzite to što svaki dan idete na posao radeći to što već radite, mogli probati raditi ono što volite...Kad bi bar pokušali od toga napraviti business, a ostaviti job nekom drugom. Nekom koji sad čita oglase za posao. Možda bi razumjeli ljude poput Poje Mario. Možda bi vam bilo jasno zašto su mu slike tako dobre. Možda bi razumjeli zašto stigne na vrijeme i ode točno u minutu. I sve s osmjehom. I zašto ljudi vole kad ih slika. Zašto su neki iz Insaka danas, koji su bili ljuti što se moraju slikat', ostali duže i tražili još. I svi su imali osmijeh na licu.

Jednom je tako i moj buraz Goran, dok je još imao job u Traumi, kukao kako mu je teško i kako je sve bezveze. Sad radi više nego ikad, nije se natuk'o para, ali ne kuka. Nije mu sve bezveze. A bori se s puno više vjetrenjača nego ovi što su ostali u bolnici. Radi ono što voli. I smije se!

Jasmina je krenula sa zumbanjem. Sjećam se nekog intervjua gdje smo čavrljali dok je snimatelj nešto petljao oko kamere. Oko toga što radimo a što bi voljeli raditi. Ona je onak' spomenula da bi jako voljela baviti se plesom, ali... nabrojala je nekih 100 razloga zašto ne bi mogla. I sad, kad vidim da je uspješna u tome, kad skužim da neke cure koje poznam čak i plešu kod nje i hvale je... i da se to sasvim dobro razvija, kad vidim statuse koje objavljuje na Fejsu, kad znam da je gadno boli ruka, a siguran sam da pleše i dalje....i da voli to što radi i smije se dok pleše!

Marko je imao job. Ali sanjao je business. I nije samo sanjao, nego je i radio. Krenuo i nije stao. Prvi put kad smo se upoznali, znao sam da je to projekt u koji trebam uložiti. Tad se zvao Salepod.Net. Znao sam, zato jer sam osjetio da mu ništa neće biti teško. Znao sam da će raditi sa smiješkom. Boriti se do kraja. Jer voli taj prokleti Salespod-Repsly. Jer radi ono što voli. I smije se dok lomi zadnje otpore u Americi.

Manuela je prvi sastanak, kad smo se upoznali, pokušala zakazati u sedam ujutro. Ja sam se tada čudio kako tad? Ona je rekla da ne može prije jer u šest već ima dogovoreno. I danas voli svoj posao. I odlična je u tome što radi.

Nemojte nikad odustati od onog što volite. Nemojte tražiti razloge zašto ne možete raditi to što volite. Nemojte odustati kad krenete raditi to što volite. sve je bolje nego posao kojeg mrzite!".

Pročitajte više