Obožavatelji Stelle McCartney zgroženi fotografijom njenog stravično mršavog modela

Foto: Shutterstock/Instagram

MODNA dizajnerica Stella McCartney objavila je na Instagramu fotografiju jednog od svojih modela, koji pozira u topu iz njene nove kolekcije, i time potaknula lavinu negativnih komentara na toj društvenoj mreži, ali i u cjelokupnoj javnosti. 

Model na slici je, naime, toliko mršav da su obožavatelji popularne dizajnerice, kojih je na Instagramu oko milijun, potpuno zgroženi: nedugo nakon objavljivanja fotografije pokrenuli su kampanju "Prestanite pratiti Stellu".

"Odvratno, to je sama kost i koža, to je loše za djevojke i žene u našem društvu, nadam se da moja kći neće odrasti sa stavom da je OVO ljepota", napisao je jedan od korisnika ispod fotografije.

"Alarmantna fotografija, ova je djevojka očito bolesna, a ovakvo iskorištavanje njenog tijela je odraz pokvarenosti modnog svijeta", dodao je drugi korisnik.

McCartney je nekoliko sati nakon objavljivanje fotografije premršavog modela zamijenila tu fotografiju drugom, na kojoj britanska manekenka Malaika Firth nosi top koji je nosila i manekenka na spornoj fotografiji.

No, zgražanje javnosti se nastavilo, a fotografija iz ove priče nije jedini razlog. Naime, Stella McCartney je prekjučer na pariškom Tjednu mode izjavila i to da su "jake žene neprivlačne".

 

Pročitajte više