Prljavci nakon 26 godina nastupili pred srpskom publikom: "Ruža hrvatska" u Beogradu naišla na tišinu

Foto: Dražen Aleksić/CROPIX

NAKON 26 godina Prljavo Kazalište nastupilo je u Kombank Areni u Beogradu gdje su izveli neke od svojih najvećih hitova, između ostalog i "Mojoj majci (Ruža hrvatska)" koja je ujedno bila i jedina pjesma za vrijeme koje je tamošnja publika bila poprilično suzdržana.

Interes za koncertom bio je velik (Arena je rasprodana), ali i mjere sigurnosti bile su na visokoj razini. Naime, proteklih se tjedana pojavio niz uvredljivih poruka koje su stvorile strah od mogućih izgreda.

"Sve je lako kad si mlad" digla je publiku na noge, a atmosfera je bila odlična. Koncertu je prisustvovao i gradonačelnik Zagreba, Milan Bandić.

Pola sata prije početka sinoćnjeg koncerta stvorili su se redovi ispred ulaza, a predgrupa Radio Luksemburg svirala je u polupraznoj dvorani, piše Blic.

Video: rts.rs

Točno u 21 sat počeo je koncert, a oduševljena je publika grupu dočekala vriskom. Odmah na početku izveli su pjesmu "Ljubav je" s novog albuma "Možda dogodine", a zatim su prešli na hitove: "Dobar vjetar u leđa", "Sve je lako kad si mlad", "Kiše jesenje", "Šteta što je kurva" i sl.

Na "Mojoj majci" - zatišje!

Publika je oduševljeno pjevala s Bodalecom, a Jasenko Houra preuzeo je na sebe komunikaciju s publikom, a u jednom je trenutku više mladića uspio nagovoriti da skinu majice.

Međutim, zatišje je nastalo kada su izveli "Mojoj majci" (Ruža Hrvatska), a dotad energična publika u tom je trenutku utihnula. Ipak, suzdržanost je bila kratkog vijeka pa su već uz "Ne zovi, mama, doktora", svi ponovno zajedno pjevali.

Oduševljenje je izazvalo i pojavljivanje nekadašnjeg pjevača "Prljavog kazališta" Davorina Bogovića, piše Blic. Rečenica "Ja sam Davorin Bogović, a ovo oko mene je crno-bijeli svijet", ispraćena je ovacijama.


Na kraju dvosatnog koncerta, Bodalec se zahvalio publici riječima: "Bilo nam je lijepo večeras s vama. Hvala vam na gostoprimstvu. Želimo da se ponovo sretnemo i vidimo vas ovako raspoložene, sretne i zaljubljene", a nakon toga uslijedile su "Marina" i "Sretno dijete".

 

Pročitajte više