Službeno promijenila ime da bi mogla na Facebook: "Bojim se da sam sve izgubila"

Foto: Facebook

HOLISTIČKA terapeutkinja iz Londona Jemma Rogers tvrdi da je bila prisiljena promijeniti svoje ime da bi i dalje mogla koristiti svoj profil na Facebooku. Profil je otvorila prije sedam godina, a kako nije željela da joj se javljaju poznanici koje smatra dosadnima ni stranci, smislila je pseudonim Jemmaroid Von Laalaa.

Svih ovih godina profil je koristila bez problema, no prije dva mjeseca dobila je poruku od Facebooka da mora poslati dokaz o tome da je stvarna osoba i da je to njen pravi identitet.

Isprva je pokušala krivotvoriti osobne dokumente i prikazati se pod lažnim imenom, no već sljedećeg dana Facebook joj je blokirao račun.

Potom im je u e-mailu pokušala pojasniti što je napravila i poslala im svoje prave dokumente, no bezuspješno. Očajna Jemma tad je došla na suludu ideju. Službeno je promijenila ime i sad se zove Jemmaroid Von Laalaa.

Njena žrtva nije urodila plodom i profil joj je i dalje blokiran.

"Znam da sam luda, ali Facebook je smiješan. Moj profil je blokiran već pet tjedana i bojim se da sam izgubila sve fotografije, poruke i dragocjene uspomene", rekla je za Telegraph.

S obzirom na to da ima novo ime, morala je početi prikupljati nove dokumente na ime Jemmaroid Von Laalaa. Zasad je od Facebooka dobila samo automatski odgovor u kojem tvrde da će razmotriti njen problem.

"Ne mogu vjerovati da sam ovako kažnjena", rekla je, dodajući da je sad zaglavila s glupim imenom, ne može doći do svog profila ni do nekoga u kompaniji s kim može razgovarati.

Tvrdi da joj je neugodno pričati o tome što joj se dogodilo, no smatra da Facebook ima preveliku moć. Pita se što bi trebale napraviti žrtve zlostavljanja koje žele napraviti profil pod lažnim imenom, a to im nije dopušteno. 

Pročitajte više