Tinejdžer krenuo na put s bratom na leđima: Pomognite oboljelima od cerebralne paralize!

Foto: Twitter

HUNTER GANDEE, 14-godišnjak iz Michigana, započeo je svoju 65-kilometarsku šetnju na kojoj će nositi svog sedmogodišnjeg brata Bradena na leđima.

Braden ide u prvi razred i boluje od cerebralne paralize te hoda uz pomoć hodalice ili se kreće u invalidskim kolicima.

Njihova šetnja, koja za cilj ima podići svijest o ovoj bolesti, počela je ispred osnovne škole u Tempranceu ove subote ujutro, a finalno im je odredište Sveučilište Michigan u Ann Arboru do kojeg se nadaju stići u nedjelju. Šetnja je nazvana Cerebral Palsy Swagger, a njome se želi "privući pažnja budućih generacija državnika, liječnika, inženjera i poduzetnika i pokazati im kako ova bolest izgleda te da su potrebne nove ideje vezane za pomoć pri mobilnosti i medicinske zahvate", piše AP.

Obitelj ne traži donacije za sebe, već poručuju svima koji žele pomoći da donacije šalju istraživačkom programu na Sveučilištu.

Hunter se za ovo putovanje pripremao na treninzima: inače je hrvač, a kako bi bio fizički spreman posebno se posvetio dizanju utega i aerobnim vježbama. Usto je poručio kako očekuje da će mu "ljubav i podrška koju je primio pomoći da sve izdrži".

Njihovo putovanje možete pratiti ovdje.

Pročitajte više