Whitney Houston obdukcijom pronašli vodu u plućima: Izgubila svijest pa se utopila?

TOČAN uzrok smrti Whitney Houston još uvijek nije poznat, iako je obdukcija dovršena. Kako prenosi TMZ, sumnje u to da se utopila u kadi dodatno je raspirila činjenica da je pjevačici pronađena voda u plućima, ali za objavu točnog uzroka smrti čekaju se rezultati toksikološke analize, koji bi trebali stići za četiri do šest tjedana.

Vjeruje se da je Whitney zaspala ili se onesvijestila u kadi te se potom utopila, ali postoji i mogućnost da je već bila mrtva u trenutku kad je njena glava otkliznula pod površinu vode. Nesvjestica je mogla biti uzrokovana kombinacijom alkohola i Xanaxa, kojeg je pjevačica navodno redovito uzimala za smirenje prije velikih nastupa.

Podsjetimo, pjevačka zvijezda je pronađena mrtva u hotelskoj sobi na Beverly Hillsu u subotu poslijepodne. Zabrinuti što je Whitney u kupaonici bila duže od sat vremena, a došlo je vrijeme da se počne spremati za nastup na partyju Clivea Davisa, koji se održavao uoči dodjele Grammyja, njen stilist, frizerka i dvojica tjelohranitelja odlučili su je potražiti.

Pokucali su na vrata kupaonice, a kako nije bilo odgovora, frizerka je ušla u kupaonicu kako bi provjerila je li sve u redu. Odmah je vrisnula pa je u kupaonicu uletio i Whitneyin tjelohranitelj i izvukao pjevačicu iz kade. Kad su je pronašli lice joj je bilo pod vodom, a noge na rubu kade, kao da je otkliznula u nju. Tijelo joj je već bilo hladno i iako su odmah započeli s oživljavanjem, za Whitney je već bilo prekasno. Ubrzo je stigla i hitna pomoć, ali nisu mogli ništa drugo negoli proglasiti vrijeme smrti - 15.55 sati prema lokalnom vremenu.

Pročitajte više