Anamarija Asanović: Severina je od mene kupila cijelu kolekciju, dizajnirala bih za hajdukovce

MLADA dizajnerica Anamarija Asanović nedavno se vratila u svoj rodni Split nakon školovanja na studiju modnog dizajna u Milanu. Uskoro će predstaviti svoju novu kolekciju "The Woods" na Cro-a-Porteru, a već ima kupce za svoje modele. Kći Aljoše Asanovića kaže kako je Doris Dragović od nje kupila široke hlače i čipkastu bluzu, no jedan od najboljih kupaca bila joj je Severina koja je uzela njenu cijelu proljetnu kolekciju, deset negližea s korzetima, i platila je 50.000 kuna.

"Već mogu živjeti od onoga što radim"

Mlada dizajnerica već dizajnira i cipele za jednog proizvođača, a ističe da se zbog brojnih poslovnih prilika odlučila vratiti iz Milana u Hrvatsku. "Trebala sam ostati stažirati u Italiji, ali ovdje su mi se otvorile prilike za poslove. Bolje da sam došla, više se isplati. Već mogu živjeti od onoga što radim, a ionako nisam od velikih prohtjeva", izjavila je za Slobodnu Dalmaciju. 

"Oduvijek sam razmišljala o modelima odijela za naše nogometaše"

Kao prava Splićanka, ne bi nimalo oklijevala kad bi dobila ponudu da dizajnira modele za Hajduk ili reprezentaciju. "Hajduk mi je u srcu. Ma dizajnirala bih i za reprezentaciju. Oduvijek sam razmišljala o modelima odijela za naše nogometaše, o dresovima baš i ne. Ima naznaka da bih mogla raditi i muške modele, ali polako. Moram malo stati na balun", rekla je Anamarija. Stajling splitskog gradonačelnika, Željka Keruma, nije željela pretjerano komentirati, samo je rekla da mu bolje stoji "poslovni look" od "onog morskog".

Pročitajte više