Balašević s dvije rečenice ostavio sarajevsku publiku bez riječi: "Dođe mi da se rasplačem..."

Foto: Youtube/Instagram

ĐORĐE BALAŠEVIĆ se nakon dvadeset godina vratio u Sarajevo. Nakon koncerta u prepunoj dvorani Skenderija u sarajevskom Domu mladih promovirao je svoju knjigu "Kalendar mog detinjstva".

Promocija je prošla slično kao koncert, uz dozu smijeha i dozu suza, a jedna je rečenica osobito dirnula publiku, prenosi Dnevni Avaz.

"Knjiga ima kratku definiciju, a ona glasi da mi nekad dođe da se rasplačem kad vidim tko sve nije imao djetinjstvo. Ja moram priznati da sam imao divno djetinjstvo", rekao je Đole.

Još jedan dirljiv trenutak dogodio se kad je mladić iz publike pjevaču poklonio svoj šešir, a Đorđe mu je zauzvrat dao svoj sat.

Balašević je inače bio prvi srpski pjevač koji je nakon rata održao koncert u Sarajevu, a za srpski Kurir se prisjetio tog nastupa od prije dvadeset godina.

"Sarajevo nikad nije imalo problema s emocijama što ga je, na kraju krajeva, nažalost skupo i stajalo. Uvijek je bio po tom pitanju potpuno otvoren grad. Međutim čitav taj događaj, ta dva koncerta 1998. su ipak malo previše oteli kontroli i bili su nešto bliže nebu nego zemlji. To je bila jedna emocija koja se ne može ponoviti.

Ja sam pokušao biti jedan od mirnijih ljudi u dvorani tih večeri jer sam znao da će se nekom plakati, da će se netko s nekim grliti, da će se neko smijati, da će neko jednostavno zašutjeti. Ništa od toga si nisam smio priuštiti. Ja sam se morao na sceni praviti da je to samo jedan od onih koncerata, a to nije bilo stvarno nimalo lako.

To je bila posebna situacija koju sam ja kasnije tek doživio u potpunosti na jedan potpuni način kad sam se vratio kući i kad sam doživio i drugu stranu reakcije, drugu stranu medalje što je za mene bilo šokantno zaista i prilično poražavajuće", ispričao je tom prilikom Đorđe.

Dodao je da mu je teško povjerovati da je od tog nastupa prošlo dvadeset godina.

"Naprosto me zateklo da je 20 godina prošlo od onda. Stalno računam da je to bilo tu negdje, prije par godina, i da su to sad stvari koje se polako namještaju. Ako izračunam da je 20 godina prošlo, onda je to malo zastrašujuće. Ne mislim da se puno toga pomjerilo i da je puno toga otišlo dalje.

Bit će interesantno to provjeriti i baš zato idemo u Skenderiju. Tu emociju Skenderije i to što se onda događalo, to ni jedna dvorana nikada nije mogla nadmašiti. Pokušat ćemo ne pričati o tim danima, da se ne podsjećamo ružnih stvari nego samo onog što se u međuvremenu desilo dobro", zaključio je Đole prije koncerta.  

Pročitajte više