Bila je najpoznatije lice s hrvatskih naslovnica, a onda je stradala u teškoj nesreći

Screenshot: YouTube

Da je živa, glumica Dolores Lambaša danas bi napunila 43 godine. 

Šibenčanka je krajem 2000-ih bila najpoznatije lice s hrvatskih naslovnica. Osvajala je ljepotom i karizmom, a njezin privatni život intrigirao je javnost.

Tragična smrt

Dolores je izgubila život u prometnoj nesreći 23. listopada 2013. godine.

Glumica se s kolegom Stojanom Matavuljem vraćala iz Beograda, a putem su stali kod prijatelja u Iloku. Ujutro su krenuli prema Zagrebu. Na autocesti A3 kod Velike Kopanice, sto metara prije ulaska na Slavoniku, Matavulj, koji je upravljao Nissanom, udario je u stražnji dio VW Pola. Od siline udarca Dolores Lambaša je ispala iz automobila te je s teškim ozljedama prevezena u bolnicu u Slavonskom Brodu.

Vrlo brzo bilo je jasno da su ozljede preteške. Oko 14 sati proglasili su smrt mlade glumice. "Moram vam reći da je Dolores Lambaša umrla. Praktički smo od prijema u bolnici vršili mjere reanimacije. Trauma je bila preteška, nespojiva sa životom", rekla je tada doktorica Blanka Sabolić-Kormendy. Dolores je pokopana na šibenskom gradskom groblju 25. listopada 2013.

Ostvarila je brojne uloge i dobivala pohvale kritičara

Dolores Lambaša rođena je u Šibeniku 29. ožujka 1981. godine. U rodnom gradu završila je Jezičnu gimnaziju Antuna Vrančića i srednju Glazbenu školu Ivana Lukačića, u kojoj je pohađala sate glasovira, gitare, solo pjevanja, povijesti glazbe i dirigiranja. Potom je u Zagrebu upisala i završila jednu godinu Studija kroatologije i povijesti na Hrvatskim studijima. Apsolvirala je glumu na Akademiji dramske umjetnosti.

Mnogi gledatelji glumicu pamte po ulogama u serijama kao što su Dobre namjere, Ruža vjetrova, Najbolje godine i Zakon ljubavi, a znaju je i mnogi ljubitelji kazališta koji su je mogli vidjeti u predstavi Zagrebačkog HNK Dom Bernarde Albe, u kojoj je glumila glavnu ulogu Adele.

Tu su i filmske uloge, a glumica je kao svoj najdraži film isticala Vjerujem u anđele Nikše Sviličića. Za taj film je dobila brojne pohvale i od kritičara, a film je nagrađen sa sedam nagrada publike diljem svijeta.

Pročitajte više