Blanka Vlašić udomila kujicu koju je spasio HGSS: "Nije ju bilo teško zavoljeti"

Screenshot: Facebook

BLANKA VLAŠIĆ prije dva je tjedna udomila psa, kujicu Rozu, objavila je Zaklada za zaštitu životinja Split. Hrvatska sportašica otkrila je da je već neko vrijeme razmišljala o udomljenju psa, a prije Zaklade posjetila je još jedno sklonište.

"Očekivala sam da se desi taj klik, mnogi ljudi koji su udomili rekli da im se to dogodilo, ljubav na prvi pogled, povezanost", rekla je i dodala da je poželjela kući odvesti sve pse iz skloništa.

Na Rozi su je osvojili njen blagi pogled i njena mirnoća.

"Onda sam skužila o čemu se radi, da je nađena u jami, da ju je spasio HGSS, da je imala ogrebotine od te jame i kamena, to me dodatno potaknulo. Još kad sam vidjela snimku tog spašavanja, jako sam poželjela da se u mom domu izliječe te traume i da imamo jedan lijep suživot", ispričala je.

Otkrila je i da Roza nije bila naviknuta na kuću te je mislila da je Blankin stan veliki WC.

"Jako je nepovjerljiva prema ljudima, na tome radimo, ali prema meni je stekla povjerenje i jako se zbližila sa mnom. Nije ju bilo teško zavoljeti, svakim danom to sve više i više raste kao u svakom odnosu. Meni je ovo prvi pas i svaki dan učim nešto novo", priznala je Blanka.

"U dva tjedna privremenog udomljenja, Blanka i Roza su izgradile predivan odnos. S obzirom na to da je Blanka po prvi puta vlasnica psa, a za pretpostaviti je da je Roza većinu života provela u ruralnim područjima, objema je trebalo puno ljubavi, strpljenja i rada da se prilagode suživotu u stanu i gradskom ambijentu. Itekako su u tome uspjele, u susretima koje smo imali, uočili smo ogroman napredak, a uvjereni smo da će tako i nastaviti. Veliko hvala svima koji su sudjelovali u tome da ova ljepotice iz jame dobije dom kakav zaslužuje", poručili su iz Zaklade.

Pročitajte više