BMW serije 1 Pre Drive Tour – budite prvi za upravljačem BMW serije 1

TOMIĆ & Co., zastupnik BMW-a za Hrvatsku najavljuje dolazak 35 automobila BMW serije 1 koji će stajati na raspolaganju svim zainteresiranima koji žele vidjeti i probati novi model na hrvatskom tržištu.

Tijek eventa

Uz jednostavnu prijavu na www.bmw.hr/PreDriveTour i odabir željenog termina na istoj stranici omogućit će se svakom sudioniku jedinstveni doživljaj probne vožnje novim BMW-om serije 1.

Veliki team stručnjaka i osoblja BMW AG-a i Tomić & Co. bit će na raspolaganju svim zainteresiranim od 01. do 04. rujna na Zagrebačkom Velesajmu u paviljonu 15 i to u periodu od 10.00 do 18.00 sati. Start i cilj probnih vožnji biti će kod paviljona 15, a vozit će se po gradskoj i brzoj cesti, te autoputu. 

BMW serije 1 će tijekom održavanja Pre Drive Toura biti prezentiran u  paviljonu 15 na Zagrebačkom Velesajmu, gdje će zainteresirani posjetitelji moći pogledati filmove o BMW-u serije 1, napraviti virtualnu probnu vožnju ili kompjutorski konfigurirati individualni BMW serije 1.

Novi BMW serije 1 – najbolji izbor

Više dinamike u vožnji, veća sigurnost, veća udobnost, više kvalitete, više inovacija – sve to nudi novi BMW serije 1. Po prvi puta se funkcionalnost jednog automobila s pet vrata u kompaktnoj klasi tako nametljivo kombinira sa sportskim zadovoljstvom u vožnji, već poslovičnim BMW-ovim imidžom.

Benzinski motori s Vanos i Valvetronic tehnologijom, snažni Common-Rail dizelaši i inovativna tehnologija daju novom BMW-u serije 1 sportski karakter. Tajna izuzetnog doživljaja u vožnji s preciznošću upravljanja, stabilnosti trakcije i agilnosti je u stražnjem pogonu, što je kuriozitet u segmentu.

Nova mjerila postavlja sigurnosna oprema, ali i sve ono namijenjeno većoj udobnosti. Od brojnih inovacija možemo spomenuti gume s run-flat karakteristikom, indikatore neispravnosti guma, dvostupanjsko kočničko svjetlo i pripremu za mobilni telefon s Bluetooth funkcijom uključujući hands-free funkciju, priključak za punjenje i vanjsku antenu.

Odličnim dinamičnim svojstvima doprinijeti će potpuna elektronska logistika. Dovoljno je reći da serija 1 posjeduje ABS, ASC+T (automatska kontrola stabilnosti i trakcije), DBC (dinamička kontrola kočenja), DCS III (dinamička kontrola stabilnosti), CBC (kontrola kočenja u zavojima) i još puno toga.

Osnovni model označen je kao 116i, a pokreće ga benzinski motor od 115 KS i 150 Nm. Ulazni model serije 1 dostigne 200 km/h uz ubrzanje do 100 km/h za 10.8 s. Veću snagu pruža model 120i s dvolitarskim motorom od 150 KS i 200 Nm. Ubrzanje do 100 km/h u ovom slučaju traje svega 8.7 s, a maksimalna brzina iznosi 217 km/h.

Dizelsku ponudu čini dvolitarski motor koji maksimalnu snagu od 163 KS razvija pri 4.000 o/min uz 340 Nm pri 2000 o/min. BMW 120d do 100 km/h ubrza za 7.9 s. Niže u ponudi nalazi se 118d maksimalne snage 122 KS.

Miljenko Nikolić

Pročitajte više