Brabus SV 12 - prerada iz pakla

 ZA ONE kojima novac ne predstavlja problem, a petstotinjak "konja" pod poklopcem mu nije dovoljno, Brabus nudi rješenje. Najnoviji proizvod poznatog tunera prelazi sve granice i ispunjuje najskrivenije snove.

SV 12 je nastao na osnovi Mercedesovog modela SL 600, koji u serijskoj izvedbi razvija impresivnih 500 KS. 12-cilindarski agregat bio je savršen izbor za tuning, koji je izveden na najbolji mogući način.

Prije svega, povećan je obujam motora i to s prijašnjih 5.5 na čak 6.3 litre. Drugi veliki zahvat bio je ugradnja turbo-punjača, točnije njih dva.

Rezultat je izvan svih očekivanja, snaga je povećana na 471/640 kW/KS, a maksimalni okretni moment na čak 1.026 Nm pri niskih 1.750 o/min.

Stoga i ne čudi što je za prijenos snage zadržan 5-stupanjski automatski prijenos, naravno uz neke izmjene i primjenu ARAL-ovih maziva.

Osnaženi agregat dobio je i novi ispušni sustav, koji karakterizira povoljnije strujanje ispušnih plinova. Brabus SV 12 ubrzava do 100 km/h za 4.3 sekunde, dok mu za ubrzanje do 200 km/h treba tek 13 sekundi.

Maksimalna brzina elektronski je ograničena na 310 km/h, a sasvim je sigurno da bi dvosjed mogao povući i koji desetak km/h više.

Uz izmjene motora, jedan od najbržih roadstera na svijetu je opremljen aerodinamičkim paketom. Ne iz estetskih razloga, već iz praktičnih. Spojleri do izražaja dolaze pri većim brzinama, kada svojim oblikom posredno povećavaju stabilitet generirajući sile, koje se protive uzgonu.

Kad je u pitanju stabilnost, Brabus-ovci su ovjes softverski spustili za oku neprimjetnih 15 mm, ali itekako dobrodošlih sa stanovišta poboljšanja upravljivosti. Kočnički sustav opremljen je 12-klipnim klještima sprijeda i 6-klipnim straga. Mega diskovi imaju mjere od čak 375 x 36 mm odnosno 355 x 28 mm (straga).

Atraktivni dodatak iz Brabusa: otvaranjem vrata ili aktiviranje daljinskog upravljača upale se četiri LED diode sa svake strane vozila i osvjetljavaju okolno tlo.

Potencijalni klijenti na raspolaganju će imati i Monoblock aluminijske naplatke dostupne u tri veličine, od 18 do 20 inča. Na potonje je predviđena ugradnja niskoprofilnih guma mjera 255/35 sprijeda i 305/25 straga.

U pogledu uređenja i opremanja interijera Brabus nudi sve. Od karbonskih umetaka i svjetlećeg loga marke, pa sve do DVD izmjenjivača i sustava za pristup Internetu putem GPRS veze.

Iako serijski opremljen kožnom unutrašnjosti, Mercedesov roadster je moguće presvući posebno mekom kožom s potpisom Brabusa.

Pročitajte više