Britanski The Telegraph: Najbolja tržnica u Zagrebu je Dolac



BRITANSKE novine The Telegraph ovog tjedna svojim čitateljima savjetuju da posjete Zagreb. Osim što navode mjesta koja bi posjetitelji trebali vidjeti, donose i najbolje restorane i hotele prema njihovoj procjeni.

Zanimljivo je kako se na početku teksta već upozorava da bi ulični znakovi mogli upućivati u krivom smjeru od onog ucrtanog na karti kao i na kompleksnost hrvatske gramatike prilikom traženja naziva ulica kao na primijer Ulica Pavla Radića i Radićeva ulica.

Prema njihovom mišljenju najbolja tržnica je Dolac, a savjetuju turistima da se blago nasmiješe dok ih stari ljudi napadaju da kupe nevjerojatno velike porcije svježeg sira te da se počaste jeftinim ručkom u Kerempuhu na uglu tržnice.

Za ljubitelje glazbe kažu kako su razmaženi jer imaju veliki izbor besplatnih svirki, a tijekom ljeta savjetuju posjet Praškoj ulici gdje se svake subote održavaju besplatni koncerti.



Najbolji hoteli za Britance se Arcotel Allegra koji je prvi zagrebački dizajnerski uređen hotel te povoljan ako se rezervira preko interneta, Palace kao prvi zagrebački hotel koji je uređen u art deco stilu te Regent Esplanada za koju obavezno savjetuju da upitaju jednog od zaposlenika, Berislava Miloša da im ispriča o bogatoj povijesti hotela te njegovih cijenjenih visokih gostiju.



Kao mjesta na kojima će dobro jesti, Britanci savjetuju konobu "Didov san", "Agavu" te "Pod gričkim topom". Savjetuju tradicionalnu kuhinju, ali i jela s roštilja.

Pročitajte više