Bush "pomilovao" purana za Dan zahvalnosti

AMERIČKI predsjednik George W. Bush poštedio je život puranu po imenu Biscuits u tradicionalnom "pomilovanju" uoči Dana zahvalnosti.

Nastavljajući predsjedničku tradiciju koja traje već 57 godina, Bush je na svečanosti u Bijeloj kući formalno pomilovao purana Biscuits (Kolačić) i njegovu zamjenu po imenu Gravy (Umak).

Biscuitsa su glasovanjem na webstranici Bijele kuće za nacionalnog purana izabrali Amerikanci i tako odredili da za Dan zahvalnosti 25. studenoga ne završi na blagdanskom stolu poput milijuna njegove manje sretne braće.

Na drugom mjestu u glasovanju završili su purani po imenu Patience (Strpljivost) i Fortitude (Čvrstina).

Šaljivo uspoređujući ovu utrku i natjecanje za predsjednika u kojem je sam u tijesnoj borbi pobijedio suparnika Johna Kerryja, Bush je kazao kako su Biscuits i Gravy vodili utrku "prsa uz prsa" s druga dva protivnička kandidata.

Bush je kazao kako je to bila teška borba i aludirao na napade na Kerryja od strane udruge Veterani brzih čamaca za istinu kao i filma "Fahrenheit 9/11" dokumentarista Michaela Moorea usmjerenog protiv Busha.

"Bilo je to teško natjecanje, u kojem su sudjelovale i neke neovisne 527 organizacije uključujući Domaće životinje za istinu", rekao je Bush rugajući se navodno neovisnim skupinama poput Veterana brzih čamaca za istinu poznatih pod imenom 527 prema poreznoj oznaci pod kojom se vode. Ta skupina napadala je Kerryjevo služenje u Vijetnamskom ratu tvrdeći da je lagao da bi došao do odličja.

"Pojavio se i besraman film Fahrenheit 375 stupnjeva, 10 minuta po kilogramu", rekao je on aludirajući na Mooreov dokumentarni film koji je napao Busha zbog postupanja oko terorističkih napada na SAD 11. rujna 2001. i u borbi protiv terorizma uopće.

Bijeli puran Biscuits, težak dvadesetak kilograma i star oko pet mjeseci, ostatak svojih dana će zajedno s kolegom Gravyjem provesti na poljoprivrednom dobru u blizini Washingtona koje uzgaja domaće ljubimce.

Pročitajte više