Cijeli svijet sad piše o njoj: Evo tko je zapravo Jelena Đoković

Foto/Screenshot: Instagram/Linkedin

JELENA ĐOKOVIĆ uveliko se razlikuje od mnogih žena vrhunskih sportaša i pravi je dokaz tvrdnje da iza svakog uspješnog muškarca stoji žena, koja je bila uz njega i prije nego je prvi milijun sjeo na račun.

Supruga je upoznala dok su još bili srednjoškolci, a umjesto bogate udaje prioritet joj je bio obrazovanje u nekoj zapadnoeuropskoj zemlji, koje je u to doba moglo dopasti samo najboljima od najboljih u njezinoj zemlji.

Jelena je danas direktorica fondacije Novak Đoković, koja pomaže i bavi se obrazovanjem djece u Srbiji, a njezin Linkedin profil prepun je zapanjujućih vještina i titula, koje u Jeleninom slučaju doista nisu izmišljene. Za vrijeme studija u Milanu Jelena je imala sportsku stipendiju, ali je i radila u kladionici kako bi dodatno pokrpala svoj studentski budžet. U to vrijeme Novak nije bio ni blizu svog prvog milijuna, pa su se viđali samo nekoliko puta godišnje.

Nakon što se Đokoviću osmjehnula sreća po prvi put, Jelena se preselila u Monte Carlo gdje je nastavila masters studije i počela raditi za jednu naftnu kompaniju. Gospođa Đoković govori četiri jezika, a popis njezinih vještina na Linkedinu je doista impresivan. 

 

Osim što vodi fondaciju Novak Đoković koja radi veliki posao na području stipendiranja učenika i organizacije velikih humanitarnih akcija kojima se nerijetko priključuju najveći svjetski filantropi, Jelena Đoković je osnivačica i časopisa Original, koji okuplja intelektualnu elitu diljem svijeta i daje priliku mladim ljudima da kroz njezine projekte pokažu što znaju.

"Znanje je svuda oko nas, samo ga trebamo željeti i pojavi se za par klikova mišem", rekla je gospođa Đoković jednom prilikom, a osim što je uspješna poslovna žena, Jelena je poznata i po skromnom i decentnom načinu odjevanja, neobičnim hobijima koji se svode na čitanje knjiga i obilaske sveučilišnih knjižnica te činjenici da svih ovih godina iza sebe nema niti jedan jedini skandal.

Pročitajte više