Colin Firth i Nicole Kidman u "Stokeru"?

LEGENDARNI Park Chan-wook, južnokorejski redatelj u čijem se opusu nalaze "Joint Security Area", "Oldboy" i "Thirst", na setu svog prvog holivudskog projekta mogao bi okupiti pravu oskarovsku ekipu jer posljednjih se dana sve više šuška o angažmanu Colina Firtha (ove godine nominiran za ulogu u "King's Speech") i Nicole Kidman (nominacija za "Rabbit Hole"). Sudjelovanje ovakvih imena filmu bi moglo dati nasušno potrebnu promociju jer radi se o vrhunskim glumačkim imenima koja će praviti društvo mladoj i talentiranoj Miji Wasikowski u hitchcockovskoj drami/trileru prema scenariju Wentwortha Millera ("Prison Break").

IMDB ovu je informaciju već potvrdio pa u ovom trenutku nema razloga za sumnju. Riječ je o drami o koja prati život tinejdžerke Indie Stoker (Wasikowska) koja nakon smrti oca upoznaje misterioznog ujaka Charliea (Firth). U ovoj fazi malo se toga zna o filmu koji bi američku publiku trebao pobliže upoznati s ovim nagrađivanim redateljem.

Miller kojeg smo prije ovog scenarističkog pothvata gledali u "Zakonu braće", manjim ulogama u serijama i filmovima i spotu Mariah Carey, u intervjuima se često pozivao na Hitchcocka čiji je "Shadow of a Doubt" imao ogroman utjecaj na njegovu priču. Već se govori i o "prequelu" koji bi se trebao baviti životom misterioznog ujaka, ali još je uvijek prerano za razgovor o nastavku filma koji sa snimanjem počinje tek ovog proljeća, a u kinima bi se trebao pojaviti iduće godine. Bilo kako bilo, u slučaju da Firth osvoji kipića za "Kraljev govor", pažnja medija mogla bi se usmjeriti na njegove nove projekte, a to će se odlično odraziti na "Stoker" i "Gambit", film Michaela Hoffmana (The Last Station) prema scenariju braće Coen, koji je Firth započeo snimati početkom veljače.  

Pročitajte više