Danijela Trbović diplomirala sa 48 godina: Sad mogu još samo umrijeti

DANIJELA TRBOVIĆ je čisti dokaz da nikada nije prekasno za spremiti fakultetsku diplomu u džep. Voditeljica je svoju dobila u rujnu, sa 48 godina. "Sad sam to riješila, sad mogu još samo umrijeti, sve sam ostalo sad napravila. Neće mi nešto promijeniti ta diploma, ali sad se mogu kandidirati za visoke pozicije, s puno više para. Možda još ne u ovom krugu, još sam preumorna od svih postignuća i prelijepa i premlada da bih se maknula ispred kamere, ali u nekoj sljedećoj prilici nešto sigurno hoću", rekla je za Index Danijela.

"Bila sam samostalna, imala svoju lovu, nisam `parazitirala`, imam taj alibi"

Diplomu nije proslavila, a od posljednjeg položenog ispita do obrane diplomskog rada trebale su joj gotovo četiri godine. "Nisam imala promociju, ali moji su svi bili sretni što sam stavila točku na i. Tata, siroče, to nije ni dočekao, umro je ranije. Doškolovanje na novinarstvu mi je bio treći faks, ali prvi koji sam završila. Počela sam još dok se ni nije trebalo, mislila sam da bi bilo lijepo da imam to. A sad je to već postalo imperativ, s obzirom na stanje na televiziji. Mislim da sam 2002. ili 2003. godine upisala taj faks, a zadnji ispit sam dala prije tri i pol, četiri godine. A za diplomski sam stalno mislila da to treba biti doktorska disertacija, pa je potrajalo. Kad me mentorica sretala na televiziji, bila mi je kao mama, stalo je ispitivala mislim li više to napraviti", ispričala nam je Danijela.

Na kraju je i obavila posao do kraja te objašnjava kako joj nije krivo što je toliko trajalo jer tijekom studiranja nije nikome bila na teret. "Bila sam samostalna, imala svoju lovu, nisam `parazitirala`, imam taj alibi. Nitko me nije morao uzdržavati. S medicinom to ne bih mogla. A danas svatko može biti nogometni trener, političar ili televizijski voditelj", misli Danijela.

Pročitajte više