"Dok Jessica Alba priča o šunki i siru, svi gledaju u njezine sise"

I DOK holivudska ljepotica broji posljednje dane trudnoće i zaručniku Cashu Warrenu priređuje drame jer je "emocionalno osjetljiva", čitatelji časopisa Gotham uživaju u editorijalu snimljenom nekoliko tjedana prije nego što je svijetu objavila da će postati majka. Neosporno jedna od najatraktivnijih mladih glumica današnjice uz obožavatelje privlači i polemike - američki kritičari društva (i filma) smatraju kako je Alba pravi primjer djevojke koja "bez imalo pameti i talenta može izgraditi ime".

Iako je za razgolićene editorijale itekako raspoložena, Jessica Alba odbija se skinuti na velikom platnu, govoreći: "U mom novom filmu pod tušem me zamijenila prijateljica. Ne želim biti gola ispred snimateljske ekipe. To me čini nervoznom". Želite li, pak, izvući "dobru izjavu" od mlade glumice, puno ćete bolje proći uzmete li za temu, umjesto neki od njezinih aktualnih filmova, poneku crticu iz privatnog života.

"Svakog dana jedem sendviče za sirom i šunkom, ne mogu ih se zasititi!", govori glumica i oduševljeno naglašava sastojke svog sendviča kao da ga ne jede još pola zemaljske kugle. Izjava o sendviču, neuspjesi na kino blagajnama i velike cijene koje Alba postiže želite li da vam svojim tijelom uljepša zabavu bile su dovoljne da bi se kritičari raspisali o njezinoj precijenjenosti. Njezina ljepota je, smatraju, jedino što je drži na ljestvicama najpopularnijih, dok o glumačkom talentu, smatra kritičar Timesa, nema ni govora.

"Svi koji je u filmu navode kao glavnu zvijezdu, rade to samo zbog marketinga i svjesni su da umjetničku komponentu filma otvoreno ignoriraju. Ako želite Jessicu, morate prvo dobro razmisliti - je li dovoljno dovesti djevojku kojoj će svi buljiti u sise i pritom zaboraviti radnju, rekvizite, sve za što ste radili nekoliko mjeseci? Toga je svjesna i ona. Zna da, dok priča o šunki i siru, svi ionako gledaju u njezine sise", piše Garth Pearce.

M.A.
Foto: Gotham

Pročitajte više