Doktor otpisao 4 milijuna kuna duga pacijentima: "Svijet treba više takvih ljudi"

Screenshot: KARK 4 News

DOBRODUŠNI doktor otpisao je 650 tisuća dolara (oko 4 milijuna kuna) duga pacijentima s rakom.

Liječnik sa sjedištem u Arkansasu Omar Atiq osnovao je vlastiti centar za liječenje karcinoma i nedavno je svojim pacijentima poručio da će im preostali dug biti otklonjen.

 

 

Nakon što je radio gotovo 20 godina, centar je, nažalost, zatvorio svoja vrata u veljači zbog nedostatka osoblja. Nudio je niz tretmana za liječenje raka, uključujući kemoterapiju i radioterapiju.

 

Doktor Atiq otad je poslao blagdanske čestitke gotovo 200 pacijenata u kojima im je najavio da će njihov dug biti otpisan, piše Arkansas Democrat Gazette.

 

"Klinika se odlučila odreći svega što joj pacijenti duguju. Pomislili smo da nema boljeg vremena za to od pandemije", priopćili su iz klinike.

 

Prije nego što je otpustio dugove pacijentima, doktor Atiq za mišljenje o tome pitao je Davida Wrotena, izvršnog potpredsjednika Medicinskog društva Arkansas. "Kad me nazvao, pitao me smatram li da postoji nešto neprimjereno u tome. Ne mogu ni zamisliti da bi bilo", rekao je Wroten u njihovom razgovoru.

"Da poznajete doktora Atiqa, razumjeli biste bolje. Prvo, on je jedan od najpametnijih liječnika koje sam ikad upoznao, ali istovremeno je i jedan od najsuosjećajnijih", nastavio je.

Priča o velikodušnom doktoru postala je viralna, a mnogi su komentirali kako svijet treba više ljudi poput njega.

Pročitajte više