Dražen Čuček nam je otkrio kako se on i Jelena Veljača snalaze u ulozi roditelja

Foto: Press

U HRVATSKA kina na Staru godinu stiže film "Narodni heroj Ljiljan Vidić", "partizansko-ustaško-četnički spektakl koji odgovara na pitanje gdje si bio '45-te?". Glavnog negativca, poglavnika Antu Pavelića, u filmu glumi Dražen Čuček koji film nije vidio do njegove svečane premijere, na kojoj je publika u dvije dvorane ovacijama ispratila glumce.

"U svakom slučaju, na snimanju je bilo jako neozbiljno do trenutka dok se nije reklo akcija. Onda je bilo jako ozbiljno. Gigo (redatelj Ivan Goran Vitez, op.a) je vrlo ležeran tip koji ima odličnu viziju, koji sudjeluje u svakoj sekundi kreiranja likova, scenarija i priče. Nije nikakav problem biti na setu s njim i raditi", opisao je Čuček za Index atmosferu na snimanjima.

Kako kaže, sve što se može vidjeti u filmu je Vitezovo djelo.

"Ja sam možda samo bio zgodan medij koji mu je omogućio da ostvari tu viziju. Možda jesam, možda nisam, vidiš kako si laskam", dodao je.

"Ovo je naljepše razdoblje"

Iako je glumio poglavnika, koji je posljednjih dana u središtu pozornosti zbog mise održane u Zagrebu za njegovu dušu. Čuček priznaje da se nimalo ne zamara praćenjem vijesti i komentara o Paveliću i NDH.

"Ja sam Pavelića gledao samo kao povijesnu ličnost, kao odvjetnika, kao političara i kao pjesnika. To je bilo sve. Vitez ga je napisao i tražio od mene nekoliko situacija u kojima je on vrlo neurotičan, ozbiljan i odriješit te se nadam da sam to uspio napraviti", rekao nam je.

Nakon razgovora o ovoj ulozi, prešli smo na razgovor o još jednoj Čučekovoj ulozi, onoj oca. Sa suprugom Jelenom Veljačom prije nešto više od dva tjedna postao je otac.

"Ovo je najljepše razdoblje, počistio sam sve svoje obveze i sada svoju ulogu oca mogu sa sto posto posvećenosti zadovoljiti", rekao nam je.

Novu godinu on, Jelena i malena Lena dočekat će obiteljski kod kuće.

"Čuvat ćemo pse od srčanih udara zbog pirotehničkih naprava", rekao nam je i dodao da nema neku posebnu želju u novoj godini, osim zdravlja i sreće. 

Pročitajte više