Eko patrola Konzum Reciklopedije iznenadila kupce s Priroda me voli eko torbom

Foto: Press

Briga o prirodi i čuvanju zdravog eko sustava za buduće generacije zajednička su odgovornost svih nas. Promjene nabolje počinju s nama samima, često malim koracima koji mogu učiniti veliku razliku. Zato je Konzum Reciklopedija na Dan planeta Zemlje kupcima u Super Konzumu Radnička u Zagrebu pripremila veliko zeleno iznenađenje.    

Eko patrola pod vodstvom Ide Prester u okviru Konzum Reciklopedije tog je dana posebno nagradila kupce koji kupuju s Priroda me voli eko torbom jer tako čuvaju prirodu. Kupci s Priroda me voli eko torbom imali su priliku prošetati po zelenom tepihu Konzum Reciklopedije, a Eko patrola ih je dodatno nagradila poklon bonom i Konzum Reciklopedija majicom s natpisom Otpadna plastika nije znanstvena fantastika.

"Bilo mi je veliko zadovoljstvo voditi Konzumovu Eko patrolu i nagraditi kupce koji brinu o prirodi. Bilo je puno iznenađenja, smijeha i neočekivanih situacija, a meni je u najživljem sjećanju ostala divna starija gospođa koja nam je spontano održala pravi mali govor o ekologiji i koliko su joj takve teme važne. Čuvajte planetu jer imamo samo jednu! Tako je završila pa neka nam ta rečenica ostane kao glavna poruka", podijelila je svoje dojmove Ida Prester.

Eko patrola  je naišla i na poznata lica, Viktoriju Rađa i influencericu Mateu Halilović koje su rado prošetale zelenim tepihom sa svojom Priroda me voli eko torbom.

"S godinama postajem sve osvještenija koliko je briga o okolišu važna. Da svatko od nas samo malo pripazi i bude malo više odgovoran, ostavili bismo djeci bolji, zdraviji i čišći svijet, ali im i na vrijeme utkali prave vrijednosti. Jedna od tih vrijednosti je i da se hrana ne baca. Naš hladnjak je uvijek pun zdjelica i ostataka te se zaista trudimo iskoristiti svu hranu. Isto vrijedi i za neke druge stvari poput odjeće, koju recikliram sa sestrom, nećakinjom i prijateljicama“, podijelila je s Eko patrolom Viktorija Rađa, koja inspiraciju za iskoristiti ostatke hrane često pronalazi na društvenim mrežama Konzuma.

#jednamanje

Šetnja zelenim tepihom, nagrade za kupce koji koriste eko torbu, eko proizvodi po povoljnim cijenama, samo su neke od aktivnosti koje Konzum trenutno provodi  u sklopu svoje kampanje #jednamanje čiji je cilj smanjenje plastičnog otpada. Ni jedna promjena ne događa se preko noći, ali puno malih koraka pretvara se u veće koji zatim dovode do značajnih promjena. To potvrđuje i podatak da je u Konzumovim prodavaonicama u prošloj godini, u odnosu 2021. godinu kada je Konzum pokrenuo ovu inicijativu, kupljeno 40 posto više višekratnih vrećica, a istodobno je za 30 posto smanjena prodaja jednokratnih vrećica. Ova inicijativa nastavlja se i u 2024. godini: sve do 31. svibnja Konzum će svim kupcima koji prilikom kupnje budu koristili eko torbu "Priroda me voli" darovati 20 BONUS centi na MultiPlusCard kartici, što je još jedan od načina kojima ih želi potaknuti na korištenje višekratnih torbi umjesto jednokratnih plastičnih koje često završe upravo u prirodi.

Promjene nabolje započinju s nama samima

Da otpadna plastika nije znanstvena fantastika, potvrdit će svi oni koji brinu o okolišu. Zaista, potrebno je tek malo da bi se postiglo puno, a što točno svatko od nas može napraviti odmah  saznajte na reciklopedija.konzum.hr.

Promjene nabolje započinju s nama samima. Stvorimo zajedno zajednicu koja podržava pozitivne promjene! 

Pročitajte više