Forbes: Gisele i dalje "šiša" ostale modele kad je u pitanju lova

BRAZILSKA seks bomba Gisele Bundchen prošle godine zaradila je vrtoglavih 34 milijuna dolara, što je dvostruko više od Heidi Klum, te je još jednom zasjela na tron liste najplaćenijih svjetskih modela. Treći najbolje plaćen svjetski supermodel je Kate Moss, kojoj je na račun "sjelo" nešto više od sedam milijuna - koliko Gisele, čini se, zaradi u samo dva mjeseca.

Anđeo Victoria's Secreta, Adriana Lima, na petom je mjestu - njezina "plaća" je tek neznatno niža od Kateine i iznosi točno sedam milijuna dolara, dok je relativno nepoznata, ali također masno plaćena Dankinja Doutzen Kroes svojih šest milijuna zaradila zahvaljujući ugovorima s Calvinom Kleinom, L'Orealom i jasno, Victoria's Secretom. Kroes, koja je nova Calvinova muza, uspoređuju s Christy Turlington (nekadašnjom Kleinovom muzom), i svi se, od agenata do kreatora slažu u jednom -  žao im je što ova ljepotica nije ranije otkrivena.

Prva i bez Victoria's Secreta

Listu petnaest najplaćenijih svjetskih modela sastavio je časopis Forbes prema okvirnim iznosima honorara koje su ove dive primile u proteklih dvanaest mjeseci, pa su, iako se Gisele s Victoria's Secretom odavno pozdravila, njezinoj zaradi pribrojili i paušal ekskluzivnog proizvođača rublja koji iznosi pet milijuna dolara. Međutim, brojke su pokazale da Gisele bez Victoria's Secreta i dalje zarađuje vrtoglave svote, u rangu nekadašnjeg supermodela Linde Evangeliste koja prije petnaestak godina bez pola milijuna dolara ujutro nije ni izlazila iz kreveta.

Modna ikona Kate Moss na nezgodnom trećem mjestu našla se jer je raskinula unosne ugovore s Burberryjem, Stellom McCartney, Diorom i Versacijem, a brojači nula na računima supermodela kod Kate nisu uračunali suradnju s britanskim "high-street" lancem odjeće Top Shopom, iznimno popularnim u 29 zemalja diljem svijeta, uključujući najveća svjetska modna tržišta - Britaniju, Rusiju i Ameriku, pa se procjenjuje da je Kate svojom linijom odjeće zaradila minimalno dodatnih dva milijuna dolara.

Prestižnoj listi pridružile su se i dvije potpuno nove dame - anđeo Victoria's Secreta prekrasnog osmjeha, Selita Ebanks, te djevojka Orlanda Blooma, Australka Miranda Kerr sa zarađenih nešto više od dva milijuna dolara.

V.V.
Foto: Daily Mail

Pročitajte više