Forbes hvali vilu na Pelješcu: "Mjesto gdje možete pobjeći u ekstreman luksuz"

Foto: Facebook

AMERIČKI magazin Forbes objavio je članak o luksuznom hrvatskom vinskom resortu Villa Katarina. "Među najnovijim europskim luksuznim ponudama u ovoj kategoriji nalazi se raskošna Villa Katarina, dio vinarije Korta Katarina na poluotoku Pelješcu, s pogledom na rivu i vrhunskim gostoprimstvom", pišu.

"Luksuzna vila nalazi se u zemlji koja je posljednjih godina hit destinacija, a čija je obala pravi mamac za jedriličare i vlasnike jahti u ljetnim mjesecima", kažu u članku, navodeći Hrvatsku kao jednu od najpoželjnijih destinacija za ljetovanje.

Također, istaknuli su kako je odmor u spomenutoj vili namijenjen onima s "dubljim džepom", a uključuje degustaciju vina iz vinarije i bogatu gastronomsku ponudu sa "sofisticiranom hrvatskom i mediteranskom kuhinjom".

"Korta Katarina, koja se sastoji od vinarije, vinograda i vile, od ove godine je otvorena punu ljetnu sezonu, nalazi se u gradu Orebiću na poluotoku Pelješcu, što je oko dva sata vožnje od Dubrovnika. Kompleks je ideja Leeja i Penny Anderson, američkih filantropa koji ovo područje posjećuju od 2001. godine s humanitarnom misijom nakon rata u Bosni i Hercegovini.

Dok su pomagali u obnovi ratom razorenog teritorija, Andersoni su putovali u obližnju Hrvatsku i postali zaljubljeni u regiju, njezino kulturno bogatstvo, hranu i vino. Strastveni enofili, Andersoni su aktivno sudjelovali na napuljskom zimskom festivalu vina koji se održava u dobrotvorne svrhe za djecu i odlučili su uložiti u vlastitu vinariju", opisali su vlasnike u članku.

"Vila je uređena u raskošnom, klasičnom stilu s modernim značajkama i pogledom na Jadransko more. Sve sobe, uključujući i raskošne mramorne kupaonice, imaju pogled na more. Iako se nalazi pored pješčane plaže, hotel ima vlastiti infinity bazen, unutarnji i vanjski jacuzzi, masaže i parne sobe, saunu, teretanu te čak i frizerske usluge", naveli su.

Forbes je istaknuo kako ova vila povećava faktor luksuza na Mediteranu: "To je više od iznajmljivanja kuće - više je poput baratanja prekrasnim boutique hotelom za osobnu upotrebu. S deset soba, uključujući osam apartmana, vila može primiti do 20 gostiju, a uključuje obroke i osobne batlere."

U svojoj recenziji Ville Katarine uključili su i izjavu Wande Radetti, osnivačice i predsjednice VisitCroatije. "Za mene je vila Korta Katarina prva takve vrste u Hrvatskoj. To je mjesto gdje možete pobjeći u ekstremni luksuz. Panoramski pogledi su nevjerojatni", ispričala im je.

Na kraju, dodali su kako je u sklopu vile gostima na raspolaganju i 61,3 metra duga jahta Katherine sa šest kabina, prostranim salama i spa bazenom. "Gosti vile mogu dogovoriti plovidbu s kapetanom jahte i menadžerom vile ako je slobodna i dostupna za korištenje u tom trenutku", zaključili su.

Pročitajte više