FOTO Hrvat napravio nešto fantastično od Lego kockica i sada treba vašu pomoć

Foto:Press 

O SPLIĆANINU Iliji Šundovu pisali smo prošle godine, kako bismo upoznali javnost s nesvakidašnjim projektom čiji je cilj promocija Hrvatske, Splita i Dioklecijanove palače na globalnoj razini.

Naime, Ilija je osmislio projekt izgradnje Dioklecijanove palače od Lego kockica koji je prvo realizirao u digitalnom obliku i postavio na Legovu stranicu "LEGO Ideas". Sam digitalni projekt poznate palače izrađivao je oko 6 mjeseci, a kako nas obavještava uspio je složiti Dioklecijanovu palaču nakon dugog i skupog procesa skupljanja kockica.

"S obzirom na vrlo ograničenu mogućnost nabave LEGO kockica zbog ograničenih količina od samog LEGA, potrebne kockice sam nabavljao preko 6 mjeseci, kako direktno od LEGA tako i od privatnih kolekcionara i neslužbenih LEGO prodavaonica iz SAD-a, Portugala, Francuske, Njemačke, Finske i Italije", rekao nam je Ilija.



"Za slaganje same makete LEGO Dioklecijanove palače trebalo mi je oko 20 sati te ona u konačnoj verziji ima 5.468 kockica, teška je preko 10 kg i dimenzija je 52,7 x 76,7 x 13 cm te je sastavljena od 110 različitih vrsta kockica u 8 boja", dodao je. 

Sljedeći je korak dogovaranje javnog izlaganja ovog projekta, za koje treba skupiti 10000 glasova na Legovoj web stranici.

Palača će biti izložena na prvom katu City Centra One u Splitu od 24.02. do 05.03.2017. , a Ilija poziva sve zainteresirane da dođu pogledati ovaj zanimljiv projekt.

Link na kojem možete glasati za kreativnog Splićanina nalazi se ovdje.

Pročitajte više