FOTO Miss nuklearke: Uprava razgolitila kandidatkinje za novu stažisticu, javnost pobjesnila

Foto: Facebook

ČEŠKA nuklearka našla se na udaru kritike nakon što su svoju novu stažisticu odlučili potražiti putem izbora za miss.

Kao i na drugim izborima za miss, i na ovom su se kandidatkinje trebale skinuti u bikini i pozirati fotografijama u pogonu za hlađenje u sklopu nuklearke. O pobjednici su odlučivali korisnici Facebooka, koji su lajkali stranicu nuklearke.

Aktivisti i kritičari nisu blagonaklono gledali na ovaj način izbora nove stažistice u nuklearki CEZ Temelín, nazvavši to "glupim i primitivnim" potezom.

Na izboru je sudjelovalo deset djevojaka, a iz nuklearke tvrde da su uživale u ovom iskustvu. No čim su fotografije dospjele na internet, krenule su kritike.

"Ovo je primitivno, očajnički potez uprave. U vrijeme kad kompanije konačno shvaćaju da nije važan izgled žene prilikom izbora stažista, vi organizirate natjecanje u kupaćim kostimima. Niste uopće pomislili da je ovo glupo? Sramite se", smatra Bára Bečvářová.

"Šalite se? Za stažiranje mora biti u kupaćem kostimu? Što je ovo? Privlačenje pažnje polugolim ženskim tijelima je jadno. Prljavi, odvratni seksizam", napisao je Petr Jirsák.

Na kraju je iz nuklearke stiglo priopćenje da je svih deset djevojaka pobijedilo te da je smisao natjecanja bila promocija tehničkog obrazovanja.

"No ako je naša ideja izazvala sumnje i brige, jako nam je žao", zaključili su. 

Pročitajte više