FOTO Na prvoj liniji protiv ISIS-a: Zapili se s vojnikom pa završili u ratu

Foto: Readyforroad.com

SVI ZNAMO kako se je napiti i napraviti neku glupost. No, dvojica prijatelja tom iskustvu dali su sasvim novu dimenziju. Oni su se, naime, napili i završili na prvoj liniji bojišnice u Iraku.

Irski backpackeri William Meara (26) i Craig Reynolds (24) na svom proputovanju svijetom posjetili su i Srednji istok, a u kurdskom gradu Sulaymaniyahu upoznali su neke lokalce. Oni su ih pak upoznali s vojnikom iz Kanade koji se bori protiv ISIL-a na strani Pešmergi, piše The Sun.

Nakon nekoliko viskija našli su se na putu za prvu liniju bojišnice u Dakuku, a dobili su i uniforme. Pozirali su s oružjem, ali kako nemaju vojnu obuku, nisu smjeli dugo ostati u bazi. "Bilo je strašno i uzbudljivo u isto vrijeme. Mislim da je to priča za unuke", dodali su.

Inače, mladići skupljaju novac za izbjeglice iz Mosula, a tjedan dana ranije posjetili su bunker koji je bio na meti ISIS-ovih snajperista zbog čega su mnogi kritizirali i njih i vojnike koji su ih tamo odveli. Čitavo iskustvo opisali su kao najstrašnije u životu. "U samo mjesec dana u ovoj bazi ubijena su trojica vojnika, posljednji baš prošli tjedan. Stajali smo u bunkeru u kojem se to dogodilo", rekao je Will za irski Independent.

Fotografije koje su mnoge šokirale objavljene su na blogu Ready For Road. S druge strane, Craig je pohvalio njihove "domaćine." "Zbilja sam naučio kako je ovdje i kroz što ljudi prolaze. Nije im lako, ali će vas dočekati s osmijehom poput sunca", zaključio je.

Pročitajte više