Gisele Bundchen: Najbolje plaćena manekenka 2009.

ONE SU dugonoge ljepotice koje žive od svog izgleda. Za malo njih se može reći da su supermodeli koji si svojom zaradom mogu priuštiti luksuzan život. Takvih je ovih deset koje su protekle godine vladale modnim pistama, editorijalima i medijima.

Prototip uspješne žene: majka, supruga i karijeristica

Prva među jednakima je zanosna Brazilka Gisele Bundchen. Ona je već četvrtu godinu najbolje plaćena manekenka na svijetu, što je velika stvar u svijetu mode u kojem vlada nevjerojatna konkurencija. Njezino se bogatstvo procjenjuje na 150 milijuna dolara, a proslavila se kao zaštitno lice mnogih poznatih brandova, od Ralpha Laurena do "Victoria´s Secreta". Osim na poslovnom planu, prošla je godina za lijepu Gisele bila i privatno uspješna. Udala se za igrača američkog nogometa Toma Bradyja i rodila sina Benjamina.

Zanosna i nakon 36 godina i 4 trudnoće

Na drugom je mjestu njemačka ljepotica Heidi Klum. Sa 36 godina najstarija je manekenka na listi, ali niti to, niti činjenica da je prošle godine rodila četvrto dijete, ne sprečava ju da izgleda fantastično. Heidi ima svoju liniju odjeće, kupaćih kostima, obuće, nakita, producentica je jedne njemačke televizijske emisije, a sve joj je to u protekloj godini priskrbilo 14 milijuna  dolara.

Ni kontroverze ni droga im nisu narušile karijeru

Kontroverzna Britanka Kate Moss zauzela je treće mjesto. Usprkos narkomanskoj aferi i dalje je jedna od najomiljenijih manekenki svjetskih dizajnera, a u 2009. je zaradila gotovo 8 milijuna dolara.

Adriana Lima je, kao i njezina kolegica Klum, imala godinu za pamćenje. Udala se za srpskog košarkaša Marka Jarića i rodila je kći Valentinu, a unatoč privremenom povlačenju s piste, zaradila je 7 milijuna dolara.

Među top deset najplaćenijih manekenki svrstale su se i djevojka Orlanda Blooma, Miranda Kerr, Čehinja Karolina Kurkova i Ruskinja Natalia Vodianova.

Pročitajte više