Goli muškarac trčao za avionom

LJUT ŠTO mu nisu prodali avionsku kartu za Australiju, izvjesni se Kanađanin na aerodromu u Los Angelesu skinuo do gola, pretrčao preko piste i popeo se na kotač jumbo jeta koji je rulao pistom, objavila je uprava zračne luke.

Qantasovi su piloti zaustavili avion, muškarac je skinut s kotača i uhićen, rekla je glasnogovornica zračne luke Nancy Castles.

"To je bilo izuzetno opasno. Da je ostao ondje, a zrakoplov počeo uzlijetati pri brzini od više od tristo kilometara na sat, pao bi i motor bi ga mogao usisati", rekla je.

"Da je i to preživio i ostao na kotaču kad se stajni trap uvuče, mehanizam bi ga zgnječio. Da se ni to nije dogodilo, vjerojatno bi se smrznuo na petosatnom letu na više od devet tisuća metara, posve gol".

Neil Melly (31) htio je, naime, kupiti jednosmjernu kartu za let do Australije, ali mu namjera odbijena jer nije imao valjanu kreditnu karticu, priopćila je Castles.

Zatim se popeo preko aerodromske ograde i neozlijeđen preskočio preko troredne bodljikave žice, a uočio ga je aerodromski radnik kako potpuno gol "trči svom brzinom" prema avionu. Provjerom je ustanovljeno da je Melly proglašen nestalim u kanadskoj konjičkoj policiji te da boluje od manično-depresivnoga stanja, bipolarnog poremećaja.

Pročitajte više