Goran Višnjić: Trebalo je puno sreće i napornog rada da dođem do ovog

SVJESTAN činjenice da se u njegovoj rodnoj Hrvatskoj puno više govori o avanturi s Mirelom Rupić nego o novim filmskim angažmanima. Šibenčanin Goran Višnjić odlučio je medijima otvoriti vrata svog američkog života, govoreći o ulogama koje su mu otvorile vrata Hollywooda, kao i ulogama u Hrvatskoj koje su mu, unatoč blještavilu Los Angelesa i boljim uvjetima za snimanje, prirasle srcu. Večernjem listu rekao je i kako Antun Vrdoljak nije imao nikakvog utjecaja na njegove holivudske angažmane: "Naravno da mi je drag kao redatelj i kao čovjek, pa sam rado glumio u njegovu filmu, ali moja Amerika nema veze s njim".

Višnjić je Večernjem listu priznao kako je ulogu Luke Kovača u Hitnoj službi dobio nakon što se odlučio vratiti u Hrvatsku: "Dogodilo se da smo Ivana i ja već kupili avionske karte za povratak, novac smo već bili potrošili, i taj dan kad smo se već spakirali nazvala me agentica i rekla da mi u 'Hitnoj službi' nude ugovor na godinu dana. 'U onoj Hitnoj službi?!' pitao sam iznenađeno. Danas sve to izgleda nekako normalno, ali tada je bila najgledaniji televizijski show program u Americi, dobivali su svakakve nagrade".

Prema njegovim riječima, snimajući "Hitnu službu" sklopio je brojna prijateljstva koja su ga podsjetili na studentske dane, a družio se i s Georgeom Clooneyem, koji je, baš kao i Višnjić danas, ekipu nastavio posjećivati i nakon odlaska iz serije. "S tim sam likom bio devet godina. Jako se promijenio. I karakter se mijenjao. Dr. Luka Kovač je s vremenom, kako su odlazili stari likovi iz serije, dobivao na važnosti, a ja sam već nakon nekoliko sezona dospio na prvo mjesto glumačke liste", kaže Višnjić.

Dok se glumac bavi novim angažmanima i sinom Tinom, njegova bivša ljubavnica Mirela Rupić i dalje kćer Lanu Lourdes izlaže medijima. Nedavno je medijima otkrila kako priprema tužbu protiv Višnjićeve supruge Ivane, a kao dokaz sudu će navodno predočiti audio snimke i SMS poruke u kojima joj Ivana Višnjić, u danima visoke trudnoće, prijeti i naziva je pogrdnim imenima.

M.A.

Pročitajte više