Halid Bešlić: Pragmatično sam romantičan

KRALJ sevdaha, pjevač Halid Bešlić, održat će u Hrvatskoj dva velika koncerta u povodu skorašnjeg Dana žena. Zapjevat će tako u sportskoj dvorani Mladost u Rijeci te u sportskoj dvorani Graditeljske škole u Čakovcu. Legendarni bosanskohercegovački pjevač ispričao je za Index sve o svojoj ljubavi sa suprugom Sejdom, s kojom je u dugom i sretnom braku.

"Supruga me privukla jer je bila drugačija od drugih žena"

"Dan žena slavi se otkad znam za sebe, tada uvijek nastupam jer je to jedan popularan dan za fešte", rekao nam je Halid. Ispričao nam je i da je nakon nekoliko susreta sa svojom suprugom znao da je ona ta. "Nakon nekoliko sastanaka sam shvatio da se želim s njom vjenčati. Budući da sam od samih početaka karijere pjevao po kafanama, bio sam u stalnom kontaktu sa ženama, a onda sam pronašao ženu koja nije marila za derneke i kafane. Nikad nije zalazila na takva mjesta previše, a možda je baš ta njezina različitost razlog što me privukla".

"Pragmatično sam romantičan"

U svom poznatom, duhovitom stilu na pitanje je li romantičan odgovorio nam je: "Ponekad jesam, po potrebi. Pragmatično sam romantičan". Svojoj supruzi nije posvetio svoju pjesmu iz jednostavnog razloga, jer svoje stihove ne piše. "Budući da ne pišem svoje pjesme, već ih drugi napišu, a ja biram one koje mi se sviđaju, svojoj supruzi nisam posvetio pjesmu", ispričao nam je Bešlić.

"Prijatelj sam s Alkom već petnaest godina"

Glazbu smatra svojom velikom ljubavi te mu se, kaže, oduvijek činilo normalnim da se bavi time. Budući da na njegovim koncertima često gostuje Alka Vuica, zanimalo nas je kako je njihovo prijateljstvo započelo. "Sve je započelo prije petnaestak godina, kad smo se Alka i ja upoznali, i to je počelo prilično površno, ali je, eto, potrajalo petnaest godina i prijatelji smo dan-danas", kazao je poznati Sarajlija.

"Jedem ćevape i kod Želje i kod Ferhatovića"

Budući da je Halid poznat kao veliki obožavatelj nogometa, zanimalo nas je gdje jede legendarne bosanskohercegovačke ćevape, kod Želje ili kod Ferhatovića. Naime, poznato je da navijači Željezničara idu kod Želje, a navijači Sarajeva kod legendarnog Ferhatovića. "Kod obojice, Sarajlija sam i trebam postići nekakvu ravnotežu, da ne bih naljutio jednog od njih."

"Bili smo u depresiji dok nije stigao Ćiro"

Zanimalo nas je i što misli o odlasku Ćire Blaževića, legendarnog nogometnog trenera. "Žao mi je, on je naša zenička legenda, kad je došao, reprezentacija je živnula, bili smo u depresiji dok nije došao Ćiro, podigao je duh svih nogometaša", zaključio je kralj sevdaha. Ne sumnjamo da će Halid ponovno, po tko zna koji put, oduševiti hrvatsku publiku.

Pročitajte više