Holivudska glumica zbog trudnoće izgubila ulogu u sapunici

IAKO BI se iz medijske prašine koju danas diže trudnoća Angelina Jolie, odnosno koju su nedavno dizala blažena stanja Gwyneth Paltrow, Jennifer Garner i Britney Spears, moglo zaključiti da je mnogim holivudskim glumicama i pjevačicama upravo to jedan od recepata za održavanje karijere, postoje drugi, daleko mnogobrojniji primjeri koji govore suprotno.

Jedan od njih se dogodio Kari Wuhrer, 38-godišnjoj glumici i pjevačici specijaliziranoj za uloge u B-filmovima, a koju naša publika možda najbolje zna po ulozi u filmu "Anakonda".

Početkom prošle godine Wuhrerova se priključila glumačkoj ekipi "General Hospitala", sapunske opere koja se više od četiri desetljeća prikazuje na TV-mreži ABC i u kojoj su, između ostalog, neke od prvih uloga imala buduće zvijezde poput Leonarda Nimoya, Demi Moore i Rickyja Martina.

U kolovozu je Kari Wuhrer otkrila da čeka dijete, drugo u braku s producentom Jamesom Scurom. O tome je odmah izvijestila producente te ih zamolila da scenarij budućih epizoda prilagode toj činjenici.

Odgovor na tu molbu je stigao u obliku epizode u kojoj FBI agentica Reese Marshall, lik kojeg je Wuhrerova tumačila, umire od posljedica ozljeda zadobivenih u željezničkoj nesreći.

Epizoda je emitirana 15. studenog, ali Kari Wuhrer se pobrinula da to ne bude kraj priče. Prije par dana je objavljeno da je sudu u Los Angelesu podnijela tužbu kojom od ABC-a i producenata traži 3 milijuna dolara zbog protupravnog kršenja ugovora, odnosno "seksualne diskriminacije". Tužba navodi kako su "holivudske glumice pod stalnim pritiskom da budu lijepe i mršave", odnosno kako im u slučaju trudnoće nude izbor između prekida trudnoće i prekida angažmana.

Kako će tužba završiti, nije poznato. Kari Wuhrer bi, kao argument u svoju korist mogla koristiti slučaj producenata TV-serije "Dosjei X", koji su svoju glavnu glumicu Gillian Anderson odlučili ostaviti na snimanju, što seriju nije spriječilo da postane planetarno popularna, a Andersonova jedna od najvećih TV-ikona 1990-ih.

Rođenje djeteta se očekuje u travnju.

D.A.

Pročitajte više