Hrvati peti po seksualnoj aktivnosti, smatraju se najseksi nacijom

S PROSJEČNO 144 seksualna odnosa godišnje, Hrvati su peti među 39 zemalja na listi seksualno aktivnih nacija, a smatraju se najseksipilnijom nacijom na svijetu, pokazuje istraživanje koje je provela tvrtka Durex u lipnju i srpnju ove godine.

U ispitivanju je sudjelovalo ukupno 150.000 ljudi u 39 zemalja, od čega u Hrvatskoj 4.553 osobe koje su se o svojim seksualnim navikama izjašnjavale putem Interneta, rekla je predstavnica Durexa Tatjana Rogar na današnjem prezentiranju rezultata istraživanja.

Na ljestvici seksualno aktivnih nacija prvi su Mađari, koji su prosječno seksualno aktivni 152 puta godišnje, a ispred Hrvata su i Bugari (151), Rusi (150), te građani Srbije i Crne Gore (147).

Seksualne odnose dva puta tjedno ima 20,7 posto Hrvata, tri do četiri puta tjedno 28,7 posto, a 12,9 posto ljubav vodi pet do šest puta tjedno.

Više od polovice žena glumilo je orgazam (50,2 posto), a zanimljivo je da se glumom pri svršavanju poslužilo i 14,7 posto muškaraca.

Omiljeni je seksualni položaj Hrvata, za koji je glasovalo 30 posto ispitanika, seks "odostraga" popularno nazvan "doggy style".

U usporedbi s građanima ostalih zemalja, Hrvati su tek na 16 mjestu po zadovoljstvu svojim seksualnim životom, iako taj postotak u istraživanju iznosi 70 posto.

Od svih nacija obuhvaćenih ispitivanjem Hrvati imaju najviše mišljenje o svojoj privlačnosti, čak 32 posto smatra da smo najseksipilnija nacija, a iza nas su Brazilci (18 posto) i Španjolci (10 posto).

Najseksi javne osobe u svijetu za Hrvate su tamnoputa glumica Halle Berry (13 posto) i glumac George Clooney (9,9 posto).

Najseksipilniji domaći muškarac je Goran Višnjić (43 posto), a od žena tu je titulu osvojila Severina (53 posto).

Homoseksualcima je najseksipilniji Joško Lokas (30 posto), a lezbijkama Severina (63 posto).

Najseksi zanimanja su stjuardese, a potom stjuardi i maseri.

Većina je anketiranih kao najneobičnije mjesto na kojemu je doživjela seksualni odnos izabrala automobil (52 posto), dok je seks na plaži imalo 46,7 posto ispitanika.

Pročitajte više