Hrvatska na Eurosongu bodove razmjenjuje s Maltom

MATEMATIČKA analiza koju je provela skupina istraživača s oxfordskog sveučilišta otkrila je koje su zemlje najpristranije pri glasovanju na natjecanju za pjesmu Eurovizije, objavio je britanski The Daily Telegraph u srijedu.

Kada su si susjedne zemlje prošle godine na natjecanju u Turskoj razmjenjivale najveći mogući broj bodova britanski televizijski komentator Terry Wogan požalio se da je "pristrano" glasovanje gore nego ikada, a istraživanje skupine s oxfordskog sveučilišta pokazalo je da su Wogan, kao i veliko gledateljstvo natjecanja, bili s pravom sumnjičavi, piše list podsjećajući da su si Grčka i Cipar, Norveška i Švedska, Rusija i Bjelorusija međusobno dodijelile najveći broj bodova pri glasovanju.

Istraživanje koje se odnosilo na razdoblje natjecanja za pjesmu Eurovizije od 1992. do 2003. godine ukazalo je da postoji pravilnost pri razmjeni bodova među određenim parovima zemalja, poput primjerice BiH i Turske, Hrvatske i Malte, Belgije i Nizozemske te Francuske i Portugala, prenosi Daily Telegraph.

Pročitajte više