Hrvatski konzul obećao, Index.hr napravio

ČETIRI mjeseca od našeg posljednjeg kontakta sa zaduženima za web stranice grada Hamburga, "srpskohrvatski" i dalje je jedan od jezika ponuđenih na službenom hamburškom siteu.

U rujnu 2002. bilo nam je rečeno kako su "konzulu predložili da napravi hrvatsku verziju, odnosno da prevedu sadržaj sa srpskog. Postojeća verzija tad bi bila nazvana srpskom. Nažalost, konzul se od tada nije javljao, sve do jučer (12.rujna 2002, op.a.), kad je obećao da će nam dati hrvatsku verziju u roku od tjedan dana. Njegova želja bila je da do daljnjeg na stranicama ostane "srpskohrvatska" varijanta, jer nije želio da stranice Hamburga imaju samo srpsku."

Hrvatskom konzulatu četiri mjeseca nisu bila dovoljna da par stranica prevedu sa srpskog na hrvatski.

I iako nije posve jasno zašto se tim poslom trebao baviti hrvatski konzulat, kad su sami autori web sitea napravili verzije na 21. jeziku, uključujući srpski, odnosno "srpskohrvatski", konzulat nije smio davati obećanja koja nije sposoban ispuniti.

Index.hr "preveo" je tih nekoliko stranica sa srpskog na hrvatski. Molimo posjetitelje iz Hamburga da nam se jave i s tekstovima o Hrvatima u Hamburgu, kako bi dodatno obogatili našu verziju stranice i na taj način pomogli u promoviranju Hrvatske i na ovaj način.

Do kraja idućeg tjedna naš prijevod obogaćen za eventualne materijale koje nam pošalju posjetitelji poslat ćemo zaduženima za site grada Hamburga, kako bi nagrađivane web stranice Hamburga napokon imale verziju i za posjetitelje iz Hrvatske.

Pročitajte više