Hvala bogu koji je stvorio Bandića tako nesavršenog, a najboljeg

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

HVALA biračima koji su se odazvali glasanju i prepoznali vrijednosti pobjednika. Uistinu nije lako s toliko kaznenih djela biti na slobodi i pobijediti u utrci za gradonačelnika.

Hvala svima koji su se tramakavali autobusom pola dana da bi na biralištu saznali da im je osobna istekla. To što ih je na granici pustilo samo znači da je hrvatska policija pravilno zaključila da nam od njih ne prijeti opasnost.

Hvala strankama koje su svojin promatračima donosile besplatne sendviče i sokove dok su dotični u klimatiziranom prostoru surfali internetom i zijevali, eda bi u 19h ustali sa stolice u odlučnoj namjeri da nešto promatraju.

Hvala kindl tehnologiji koja birača učitava 15 minuta dok sustav ne padne, nakon čega birač, ako i sam nije pao, može pristupit glasanju.

Hvala članovima stranaka koji su podržali stranačkog kandidata, premda u svojim redovima imaju i sposobnijih ljudi, odnosno onih koji kradu više i bezobzirnije od kandidata.

Hvala onima koji su ispekli 50 janjaca za Keruma. Bit će plaćeni čim Kerum postane gradonačelnik.

Hvala obiteljima koje su uz političke kandidate iako oni nisu uz njih.

Hvala svim TV mrežama, a posebno RTL kockici koja nije pratila lokalne izbore.

Hvala bogu koji je stvorio Bandića tako nesavršenog, a najboljeg. Ista zahvala ide i Bandićevoj majci jer ni ona nije sjedila skrštenih nogu.

Hvala braniteljima koji su za ovo dali živote.

Ukratko, zahvaljivalo se svima na svemu. Slušajući govore i zahvale kandidata, čini se da su sve stranke pobjednici i da nitko nije izgubio osim Keruma. MOST je, navodno, ostvario fantastičan rezultat pobijedivši u Vrgorcu. SDP je osvojio 5 gradova, ali toliko su, kaže Maras, imali i prije izbora. Tko je, dakle, izgubio na lokalnim izborima? Narod, dakako! Mi se nemamo kome zahvaljivat jer tak malo dobroga v živlenju tu se najde, i sunce nit za čas kroz oblak da izajde. A vlast je od svih nas, tak puno sunca krala, tek budala more reć da za to nije znala! 

Pročitajte više